Dressing till sallad
Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar.
Tillagning
- Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
Val av ingredienser
- Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.
- Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja.
- Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger.
- Nymalen svartpeppar är också att föredra.
Hållbarhet
Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.
Blanda ej med salladen innan servering
Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.
Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal