Dressing till sallad

Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar. Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.

Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja. Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.

Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.

Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner dressing till sallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept