Dressing till sallad

Introduktion och förberedelse

Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar.

Val av ingredienser

  • Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.
  • Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja.
  • Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger.
  • Nymalen svartpeppar är också att föredra.

Hållbarhet

Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.

Blanda ej med salladen innan servering

Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner dressing till sallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-05