Dressing till sallad

Introduktion och förberedelse

Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar. Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.

Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja. Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.

Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.

Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner dressing till sallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.