Dressing till sallad

Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar. Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.

Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja. Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.

Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.

Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner dressing till sallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.