Dressing till sallad

Introduktion och förberedelse

Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar. Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.

Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja. Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.

Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.

Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner dressing till sallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer