Salladssås eller salladsdressing

Introduktion och förberedelse

Salladssås eller salladsdressing med majonnäs, matyoghurt, citron, vitlök, honung, tabasco, chilisås, cayenne och en touch av sherry.

En god, smakrik och krämig salladsdressing som passar till alla sallad.

4-6 portioner salladssås salladsdressing

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl grekisk matyoghurt
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker eller honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 krm tabasco
  • 1 msk torr sherry (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en sås. Salladssåsen är klar att servera.
  2. Har du tid så låt gärna salladssåsen stå i kylen någon halvtimme så smakerna kommer fram mer.
  3. Servera salladssåsen till all slags sallad som ex. blandade
E-mail
Medel: 2.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.