Rödavinbärsmarmelad med syltsocker

Introduktion och förberedelse

Rödavinbärsmarmelad med syltsocker - här smaksatt med lite stjärnanis men det är valfritt. Gott och enkelt att laga själv.

Serveringsförslag

Varianter

Stjärnanis kan uteslutas eller bytas mot 1 tsk kardemumma eller två stänger kanel.

Val av socker

Här med syltsocker men jag har även recept på rödavinbärsmarmelad med strösocker.

1,2 liter rödavinbärsmarmelad med syltsocker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1,5 liter röda vinbär, färska eller frysta
  • 500 gram syltsocker
  • 5 dl vatten
  • 1 stjärnanis (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa vinbären och ta bort kvistar och löv.
  2. Lägg dem i en kastrull tillsammans med stjärnanis och tillsätt hälften av sockret samt vatten.
  3. Koka i fem minuter och mosa sönder bär samt rör då och då. Mosa med en slev eller potatisstöt och koka ihop dem.
  4. Tillsätt resten av sockret och koka i 2 minuter till under omrörning så att sockret löser sig.
  5. Stäng av värmen och låt stå i tio minuter. Skumma om det behövs.
  6. Fördela marmeladen i väl rengjorda och steriliserade glasburkar och sätt på lock direkt. Vänd dem upp och ner och låt svalna.
  7. Förvara svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4 (27 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 47 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-16

Tillbehör och liknande recept: