Rödavinbärspaj med smuldeg

Introduktion och förberedelse

Rödavinbärspaj med smuldeg är gott till dessert eller fika med vaniljsås, glass eller vispad grädde.

Paj med röda vinbär täckt med knaprig smuldeg.

Varianter

  • Du kan också blanda med röda eller vita vinbär, hallon, blåbär, strimlad rabarber eller krusbär.
  • Använder du frysta vinbär så strö över 1 tsk potatismjöl över vinbären i formen.

Serveringsförslag

Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, yoghurtglass, vispad grädde eller matyoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker, creme fraiche eller sorbet.

6 portioner eller en rödavinbärspaj

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 8 dl röda vinbär
  • 4 msk strösocker
  • 125 gram smör
  • 3 dl vanligt vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • TILLBEHÖR: 6 port vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Smörj en pajformen (ca 24-26 cm diameter) eller sex portionsformar (ca 13 cm diameter).
  3. Fördela och bred ut bär i botten.
  4. Strö över socker.
  5. Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
  6. Bred ut i ett jämnt lager över bären.
  7. Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna något.
  9. Servera rödavinbärspajen med valfritt tillbehör som vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
E-mail
Medel: 4.2 (53 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 343 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept