Rödavinbärspaj med smuldeg
Rödavinbärspaj med smuldeg är gott till dessert eller fika med vaniljsås, glass eller vispad grädde.
Paj med röda vinbär täckt med knaprig smuldeg.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Smörj en pajformen (ca 24-26 cm diameter) eller sex portionsformar (ca 13 cm diameter).
- Fördela och bred ut bär i botten.
- Strö över socker.
- Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
- Bred ut i ett jämnt lager över bären.
- Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
- Ta ut och låt svalna något.
- Servera rödavinbärspajen med valfritt tillbehör som vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.
Varianter
- Du kan också blanda med röda eller vita vinbär, hallon, blåbär, strimlad rabarber eller krusbär.
- Använder du frysta vinbär så strö över 1 tsk potatismjöl över vinbären i formen.
Serveringsförslag
Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, yoghurtglass, vispad grädde eller matyoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker, creme fraiche eller sorbet.
Uppskattat näringsvärde per portion: 343 kcal