Råraka med zucchini och fetaostsallad

Råraka med zucchini och fetaost- och tomatsallad. En god vegetarisk rätt till lunch och middag.
Rårakorna med zucchini samt fetaostsalladen kan också serveras som tillbehör till det mesta.
Du kan lägga till grillat kött, kyckling, lax eller lufttorkad skinka om du vill ha något kött till (eller grillad halloumiost för vegetariskt grillat alternativ).

4 portioner råraka med zucchini

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram zucchini
  • 400 gram potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 gram smör
  • 1 dl matolja
  • Fetaostsallad: 150 gram fetaost
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk fin vit eller röd vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram blandad grönsallad av valfri sort

Tillagning

  1. Skölj zucchini.
  2. Riv den grovt på ett rivjärn eller med matberedare. Lägg i en bunke. Krama ur vätska och häll av.
  3. Skala potatis.
  4. Riv potatisen på samma vis. Lägg i bunken och krama ur vätskan.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en halv msk smör samt lite olja.
  6. Lägg i, tryck ut och forma till runda tunna plättar av den rivna potatisen och zucchinin. Ca 0,5 dl per plätt eller efter tycke. Stek ev. i två stekpannor.
  7. Stek rårakorna på första sidan i några minuter tills den fått yta och blivit brynt och sitter ihop. Lossa den försiktigt med en stekspade.
  8. Vänd på rårakorna.
  9. Stek några minuter på först på hög värme och sedan medelvärme.
  10. Fetaostsallad: Tärna fetaosten och lägg i en bunke.
  11. Skölj och tärna tomater.
  12. Skala och hacka löken.
  13. Blanda allt med olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av. Blanda ev. i bladpersilja och ev. annan sallad.
  14. Servera rårakorna med zucchini med fetaostsalladen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer