Råraka med zucchini och fetaostsallad

Råraka med zucchini och fetaost- och tomatsallad.

4 portioner råraka med zucchini

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram zucchini
  • 400 gram potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 gram smör
  • 1 dl matolja
  • Fetaostsallad: 150 gram fetaost
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk fin vit eller röd vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram blandad grönsallad av valfri sort

Tillagning

  1. Skölj zucchini.
  2. Riv den grovt på ett rivjärn eller med matberedare. Lägg i en bunke. Krama ur vätska och häll av.
  3. Skala potatis.
  4. Riv potatisen på samma vis. Lägg i bunken och krama ur vätskan.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en halv msk smör samt lite olja.
  6. Lägg i, tryck ut och forma till runda tunna plättar av den rivna potatisen och zucchinin. Ca 0,5 dl per plätt eller efter tycke. Stek ev. i två stekpannor.
  7. Stek rårakorna på första sidan i några minuter tills den fått yta och blivit brynt och sitter ihop. Lossa den försiktigt med en stekspade.
  8. Vänd på rårakorna.
  9. Stek några minuter på först på hög värme och sedan medelvärme.
  10. Fetaostsallad: Tärna fetaosten och lägg i en bunke.
  11. Skölj och tärna tomater.
  12. Skala och hacka löken.
  13. Blanda allt med olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av. Blanda ev. i bladpersilja och ev. annan sallad.
  14. Servera rårakorna med zucchini med fetaostsalladen.

Serveringsförslag

  • En god vegetarisk rätt till lunch, middag eller fest.
  • Rårakorna med zucchini samt fetaostsalladen kan också serveras som tillbehör till det mesta.
  • Du kan lägga till grillat kött, kyckling, lax eller lufttorkad skinka om du vill ha något kött till. Eller grillad halloumiost eller tzayspett för vegetariskt grillat alternativ.
  • Festost kan bytas mot vegan ost Greek style feta. Då kan du också utesluta smöret och steka i enbart olja eller ta i lite margarin när du steker rårakorna.
E-mail
Medel: 4.2 (26 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-27