Råraka med zucchini och fetaostsallad
Råraka med zucchini och fetaost- och tomatsallad.
Tillagning
- Skölj zucchini.
- Riv den grovt på ett rivjärn eller med matberedare. Lägg i en bunke. Krama ur vätska och häll av.
- Skala potatis.
- Riv potatisen på samma vis. Lägg i bunken och krama ur vätskan.
- Värm en stekpanna och lägg i en halv msk smör samt lite olja.
- Lägg i, tryck ut och forma till runda tunna plättar av den rivna potatisen och zucchinin. Ca 0,5 dl per plätt eller efter tycke. Stek ev. i två stekpannor.
- Stek rårakorna på första sidan i några minuter tills den fått yta och blivit brynt och sitter ihop. Lossa den försiktigt med en stekspade.
- Vänd på rårakorna.
- Stek några minuter på först på hög värme och sedan medelvärme.
- Fetaostsallad: Tärna fetaosten och lägg i en bunke.
- Skölj och tärna tomater.
- Skala och hacka löken.
- Blanda allt med olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av. Blanda ev. i bladpersilja och ev. annan sallad.
- Servera rårakorna med zucchini med fetaostsalladen.
Serveringsförslag
- En god vegetarisk rätt till lunch, middag eller fest.
- Rårakorna med zucchini samt fetaostsalladen kan också serveras som tillbehör till det mesta.
- Du kan lägga till grillat kött, kyckling, lax eller lufttorkad skinka om du vill ha något kött till. Eller grillad halloumiost eller tzayspett för vegetariskt grillat alternativ.
- Festost kan bytas mot vegan ost Greek style feta. Då kan du också utesluta smöret och steka i enbart olja eller ta i lite margarin när du steker rårakorna.
Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal