Rostade grönsaker i ugn GI
Rostade grönsaker i ugn med morot, blomkål, kål och lök. Bakade, tillagade och rostade med lite olivolja i ugnen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skala och putsa samt klyfta kålhuvud, lökar och morötter (lämna ev. skal på morötterna om det är fint).
- Skär kålhuvud i grova bitar ca 4x4 cm.
- Dela och klyfta lökarna till 8 bitar.
- Skär och plocka loss buketter från blomkålen. Dela stora buketter.
- Dela morötter i ca 3 cm långa bitar.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
- Vänd runt i olivolja, salt och vitpeppar.
- Rosta grönsakerna i ugnen i ca 40 minuter. Ta ev. ut och vänd runt dem efter halva tiden.
Serveringsförslag
Ett gott grönsakstillbehör till det mesta.
Tips
Vill du ha potatis till kan du även rosta extra klyftad potatis med lite olivolja, salt och peppar i en separat ugnsform (laga lika lång tid som grönsakerna).
Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal