Rostade grönsaker i ugn GI
Introduktion och förberedelse
Rostade grönsaker i ugn med morot, blomkål, kål och lök. Bakade, tillagade och rostade med lite olivolja i ugnen.
Serveringsförslag
Ett gott grönsakstillbehör till det mesta.
Tips
Vill du ha potatis till kan du även rosta extra klyftad potatis med lite olivolja, salt och peppar i en separat ugnsform (laga lika lång tid som grönsakerna).
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skala och putsa samt klyfta kålhuvud, lökar och morötter (lämna ev. skal på morötterna om det är fint).
- Skär kålhuvud i grova bitar ca 4x4 cm.
- Dela och klyfta lökarna till 8 bitar.
- Skär och plocka loss buketter från blomkålen. Dela stora buketter.
- Dela morötter i ca 3 cm långa bitar.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
- Vänd runt i olivolja, salt och vitpeppar.
- Rosta grönsakerna i ugnen i ca 40 minuter. Ta ev. ut och vänd runt dem efter halva tiden.
Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal