Quornfilé med rostad potatis, linser och limesås
Stekt Quornfilé med ugnsrostad potatis med örter, marinerade linser och limesås med créme fraiche.
Tillagning
- Ugnsrostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj potatisen och skär ev. bort fula delar.
- Dela potatisarna på längden i halvor.
- Häll olivolja i en ugnsform ex. en ugnsplåt.
- Lägg i potatisarna samt tillsätt timjan och rosmarin samt salt och peppar.
- Vänd runt potatisarna i oljan och kryddorna.
- Vänd på potatisarna så att skalet är nedåt och snittytan uppåt.
- Ugnsrosta potatisen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. De ska ha fin färg och vara mjuka inuti. Smaka gärna på en potatishalva.
- Hacka basilika.
- Ta ut potatisen och blanda med basilikan och servera.
- Under tiden potatisen är i ugnen lagar du marinerade gröna linser: Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
- Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
- Skala och hacka under tiden rödlök.
- Skölj och strimla purjolöken.
- Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
- Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
- Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
- Stek quornfiléerna i lite olivolja några minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Crème fraiche-sås: Skölj limefrukten.
- Riv ev. en skalet fint och lägg i en skål.
- Dela limefrukten, sätt i en gaffel i fruktköttet och pressa ur saften i skålen.
- Blanda i créme fraiche, färskost, honung, salt och peppar.
- Smaksätt ev. med riven pepparrot.
- Servera de stekta quornfiléerna med tillbehören samt ev. valfri grönsallad till.
Serveringsförslag
Servera gärna med en god grönsallad - valfri sort från påse - blandad med majskorn, tärnad gurka samt strimlad rödlök smaksatt med någon tsk vinäger och msk olivolja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 534 kcal