Pumpamos

Pumpa passar utmärkt att göra mos av likt potatismos.
Har du mycket pumpa är det smidigt att göra pumpamos och ex. frysa in. Pumpamoset kan du ha som grund till ex. pumpasoppa, pumpadipp, pumparisotto, pumpapaj eller pumpagnocchis.
Gott till stekt eller grillad fisk, på buffé, till kött och vegetariskt.

6 portioner pumpamos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram pumpa i bitar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 krm timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dela pumpan i klyftor. Skär bort skalet.
  2. Skär pumpaköttet i tärningar ca 2x2 cm stora.
  3. Lägg pumpabitarna i en kastrull och tillsätt vin och timjan.
  4. Tillsätt vatten så att det precis täcker pumpabitarna.
  5. Koka pumpabitarna mjuka i ca 30 minuter utan lock.
  6. Häll av vattnet och mosa pumpabitarna med en potatisstöt till ett mos.
  7. Smaka av pumpamoset med lite salt och vitpeppar.
  8. Du kan också ha i lite olivolja eller smör samt riven parmesan för ett lyxigare pumpamos ex. om du ska servera moset som dipp.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer