Pulled kyckling i ugnen

Pulled kyckling är kyckling som fått steka länge och serveras isärdragen i bitar.

4 portioner pulled kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklinglår med ben
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 cm torkad chipotle eller någon tsk chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 krm salt
  • Smaksättning: 0,5 dl barbecuesås
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Skala och klyfta löken. Skär chilin i 2-3 bitar. Skala vitlöken och hacka grovt.
  2. I ugn: sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingklubborna, chilin, vitlök, vatten, hönsbuljong, salt och lök i en ugnsform och stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar.
  3. I stekgryta: lägg i kycklingklubborna, chilin, vitlök, vatten, hönsbuljong, salt och lök och stek kycklingen under lock på låg värme i 2 timmar.
  4. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar.
  5. Fräs ev. upp kycklingköttet i en stekpanna och smaksätt med barbecuesås, salt, peppar, hackad bladpersilja, spiskummin samt chiliflakes. Eller blanda och värm i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
  6. Lägg upp och servera kycklingköttet med önskade tillbehör. Salta det gärna med lite flingsalt och pressa ev. över lite limesaft över kycklingköttet vid servering.
Pulled kyckling serverad som macka
Pulled kyckling sandwich är ett förslag på servering med bbq-sås, tzatziki, piri-piri salsa och grönsallad eller annan valfri fyllning.

Serveringsförslag

Tips

  • Pulled kyckling kan lagas i gjutjärnsgryta eller stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform.
  • Ett tips är att laga kycklingköttet i god tid och blanda med marinaden ex. dagen innan. Värm sedan genom att steka den eller värma i ugnen till servering.
  • Gillar du BBQ-sås så kan du tillsätta 1 dl när du steker kycklingen.
  • Spara gärna spadet från kycklingen om du lagar den i gryta med lock - gott att sila och ha till sås eller soppa.
  • Istället för kycklinglår kan du ta en hel kyckling och steka den i stekpåse ca 20 timmar på 175 grader. Då får du ut 6-8 portioner.

Kycklingen serverad med tillbehör i bröd
Kycklingen serverad med tillbehör i bröd.

E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-16