Fooled pork

Introduktion och förberedelse för tillagning

En vegan eller vegetarisk variant av pulled pork med jack fruit som ser ut som köttfibrer. Smakar gott med kokt med öl, rökt paprika, vitlök, rödlök, ingefära och smaksatt med barbequesås samt färsk koriander.

Här har jag räknat två burkar jack fruit vilket är 1200 gram med lag.

Serveringsförslag:

  • Som vegansk burgare - här ett förslag.
  • I pitabröd, surdegsbröd eller hamburgerbröd och grunda med någon msk majonnäs (utan ägg i), strimlad isbergssallad, fooled pork, coleslaw (med majonnäs utan ägg) toppat med picklad rödlök;
  • I tortillarullar med svarta bönor, majskorn, quacamole, tomatsalsa, skivad jalapeno, Oatly fraiche, färsk tomat samt nachochips vid sidan.

4 portioner fooled pork

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser

  • 1200 gram jack fruit i lag
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 33 cl porteröl
  • 1,5 dl barbequesås
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Häll av jack fruiten i ett durkslag och skölj den.
  2. Lägg den i en stekgryta och fräs den i olja.
  3. Tillsätt paprikapulver, pressad vitlök, strimlad rödlök, chiliflakes, ingefära, salt, svartpeppar samt öl.
  4. Koka under lock på medelvärme i 50 minuter.
  5. Lägg upp jack fruiten i en ugnsform. Spara ev. stekskyn att ha som sås senare om du vill. Dra isär jack fruiten med två gafflar.
  6. Blanda barbequesåsen med jack fruiten. Hit kan du förbereda och förvara din fooled pork i kylen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Sätt in jack fruiten i övre delen av ugnen och låt den få färg ca 10 minuter under grillen.
  9. Ta ut och smaka av med salt, peppar samt ev. mer barbequesås. Pensla gärna på lite mer barbequesås och garnera med färsk grovhackad koriander.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.