Fooled pork

En vegan eller vegetarisk variant av pulled pork med jack fruit som ser ut som köttfibrer. Smakar gott med kokt med öl, rökt paprika, vitlök, rödlök, ingefära och smaksatt med barbequesås samt färsk koriander.

Här har jag räknat två burkar jack fruit vilket är 1200 gram med lag.

Serveringsförslag:

  • Som vegansk burgare - här ett förslag.
  • I pitabröd, surdegsbröd eller hamburgerbröd och grunda med någon msk majonnäs (utan ägg i), strimlad isbergssallad, fooled pork, coleslaw (med majonnäs utan ägg) toppat med picklad rödlök;
  • I tortillarullar med svarta bönor, majskorn, quacamole, tomatsalsa, skivad jalapeno, Oatly fraiche, färsk tomat samt nachochips vid sidan.

4 portioner fooled pork

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser

  • 1200 gram jack fruit i lag
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 33 cl porteröl
  • 1,5 dl barbequesås
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Häll av jack fruiten i ett durkslag och skölj den.
  2. Lägg den i en stekgryta och fräs den i olja.
  3. Tillsätt paprikapulver, pressad vitlök, strimlad rödlök, chiliflakes, ingefära, salt, svartpeppar samt öl.
  4. Koka under lock på medelvärme i 50 minuter.
  5. Lägg upp jack fruiten i en ugnsform. Spara ev. stekskyn att ha som sås senare om du vill. Dra isär jack fruiten med två gafflar.
  6. Blanda barbequesåsen med jack fruiten. Hit kan du förbereda och förvara din fooled pork i kylen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Sätt in jack fruiten i övre delen av ugnen och låt den få färg ca 10 minuter under grillen.
  9. Ta ut och smaka av med salt, peppar samt ev. mer barbequesås. Pensla gärna på lite mer barbequesås och garnera med färsk grovhackad koriander.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer