Fooled pork

En vegan eller vegetarisk variant av pulled pork med jack fruit som ser ut som köttfibrer. Smakar gott med kokt med öl, rökt paprika, vitlök, rödlök, ingefära och smaksatt med barbequesås samt färsk koriander.
Här har jag räknat två burkar jack fruit vilket är 1200 gram med lag.
Några serveringsförslag för fooled pork är: i rostat hamburgerbröd (välj stora bröd, mindre sliders eller surdegsbröd) med majonnäs (coop har utan ägg) på underbrödet, strimlad isbergssallad, fooled pork, coleslaw (med majonnäs utan ägg) toppat med picklad rödlök; i tortillarullar med svarta bönor, majskorn, quacamole, tomatsalsa, skivad jalapeno, Oatly fraiche, färsk tomat samt nachochips vid sidan.

4 portioner fooled pork

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser

  • 1200 gram jack fruit i lag
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 33 cl porteröl
  • 1,5 dl barbequesås
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Häll av jack fruiten i ett durkslag och skölj den.
  2. Lägg den i en stekgryta och fräs den i olja.
  3. Tillsätt paprikapulver, pressad vitlök, strimlad rödlök, chiliflakes, ingefära, salt, svartpeppar samt öl.
  4. Koka under lock på medelvärme i 50 minuter.
  5. Lägg upp jack fruiten i en ugnsform. Spara ev. stekskyn att ha som sås senare om du vill. Dra isär jack fruiten med två gafflar.
  6. Blanda barbequesåsen med jack fruiten. Hit kan du förbereda och förvara din fooled pork i kylen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Sätt in jack fruiten i övre delen av ugnen och låt den få färg ca 10 minuter under grillen.
  9. Ta ut och smaka av med salt, peppar samt ev. mer barbequesås. Pensla gärna på lite mer barbequesås och garnera med färsk grovhackad koriander.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer