Fooled pork
En vegan eller vegetarisk variant av pulled pork med jack fruit som ser ut som köttfibrer.
Får god fyllig smak med öl, rökt paprika, vitlök, rödlök, ingefära och smaksatt med barbequesås samt färsk koriander.
Här har jag räknat två burkar jack fruit vilket är 1200 gram med lag.
Tillagning
- Häll av jack fruiten i ett durkslag och skölj den.
- Lägg den i en stekgryta och fräs den i olja.
- Tillsätt paprikapulver, pressad vitlök, strimlad rödlök, chiliflakes, ingefära, salt, svartpeppar samt öl.
- Koka under lock på medelvärme i 50 minuter.
- Lägg upp jack fruiten i en ugnsform. Spara ev. stekskyn att ha som sås senare om du vill. Dra isär jack fruiten med två gafflar.
- Blanda barbequesåsen med jack fruiten. Hit kan du förbereda och förvara din fooled pork i kylen.
- Sätt ugnen på grill.
- Sätt in jack fruiten i övre delen av ugnen och låt den få färg ca 10 minuter under grillen.
- Ta ut och smaka av med salt, peppar samt ev. mer barbequesås. Pensla gärna på lite mer barbequesås och garnera med färsk grovhackad koriander.
Serveringsförslag
- Som vegansk burgare - här ett förslag.
- I pitabröd, surdegsbröd eller hamburgerbröd och grunda med någon msk majonnäs (utan ägg i), strimlad isbergssallad, fooled pork, coleslaw (med majonnäs utan ägg) toppat med picklad rödlök;
- I tortillarullar med svarta bönor, majskorn, quacamole, tomatsalsa, skivad jalapeno, Oatly fraiche, färsk tomat samt nachochips vid sidan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal