Fooled pork

Introduktion och förberedelse

En vegan eller vegetarisk variant av pulled pork med jack fruit som ser ut som köttfibrer.

Får god fyllig smak med öl, rökt paprika, vitlök, rödlök, ingefära och smaksatt med barbequesås samt färsk koriander.

Här har jag räknat två burkar jack fruit vilket är 1200 gram med lag.

Serveringsförslag

  • Som vegansk burgare - här ett förslag.
  • I pitabröd, surdegsbröd eller hamburgerbröd och grunda med någon msk majonnäs (utan ägg i), strimlad isbergssallad, fooled pork, coleslaw (med majonnäs utan ägg) toppat med picklad rödlök;
  • I tortillarullar med svarta bönor, majskorn, quacamole, tomatsalsa, skivad jalapeno, Oatly fraiche, färsk tomat samt nachochips vid sidan.

4 portioner fooled pork

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser

  • 1200 gram jack fruit i lag
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 33 cl porteröl
  • 1,5 dl barbequesås
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Häll av jack fruiten i ett durkslag och skölj den.
  2. Lägg den i en stekgryta och fräs den i olja.
  3. Tillsätt paprikapulver, pressad vitlök, strimlad rödlök, chiliflakes, ingefära, salt, svartpeppar samt öl.
  4. Koka under lock på medelvärme i 50 minuter.
  5. Lägg upp jack fruiten i en ugnsform. Spara ev. stekskyn att ha som sås senare om du vill. Dra isär jack fruiten med två gafflar.
  6. Blanda barbequesåsen med jack fruiten. Hit kan du förbereda och förvara din fooled pork i kylen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Sätt in jack fruiten i övre delen av ugnen och låt den få färg ca 10 minuter under grillen.
  9. Ta ut och smaka av med salt, peppar samt ev. mer barbequesås. Pensla gärna på lite mer barbequesås och garnera med färsk grovhackad koriander.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-24

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.