Potatissallad med matyoghurt, äpple och rödlök
En god, smal och nyttig potatissallad med turkisk eller grekisk matyoghurt samt smak av sött äpple och fyllig rödlök.
Tillagning
- Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
- Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
- Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
- Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
- Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
- Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
- Smaka ev. av med mer salt och peppar.
- Servera potatissalladen direkt eller förvara övertäckt i kylen till servering.
Serveringsförslag
- God till grillat, rostbiff eller hel grillad kyckling.
- Jag serverade potatissalladen till detta recept med grillad kyckling.
- Gott till är också klyftade tomater, rostad lök, syltlök samt grönsallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 173 kcal