Potatissallad med matyoghurt, äpple och rödlök

En god, smal och nyttig potatissallad med turkisk eller grekisk matyoghurt samt smak av sött äpple och fyllig rödlök.

4 portioner potatissallad med yoghurt

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 600 gram kokt (fast) potatis, skalad och tärnad
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt, typ grekisk eller turkisk matyoghurt

Tillagning

  1. Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
  3. Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
  4. Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
  5. Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
  6. Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
  7. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen direkt eller förvara övertäckt i kylen till servering.

Serveringsförslag

Potatissalladen serverad med grillad kyckling på tallrik med tillbehör
Jag hade potatissalladen en bit grillad kyckling samt lade till lite riven pepparrot, kapris, syltlök, rostad lök, hackad bladpersilja, skivade tomater och grönsallad.

E-mail
Medel: 3.4 (59 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 173 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-09