Potatissallad med matyoghurt, äpple och rödlök
Introduktion och förberedelse
En god, smal och nyttig potatissallad med turkisk eller grekisk matyoghurt samt smak av sött äpple och fyllig rödlök.
Serveringsförslag
- God till grillat, rostbiff eller hel grillad kyckling.
- Jag serverade potatissalladen till detta recept med grillad kyckling.
- Gott till är också klyftade tomater, rostad lök, syltlök samt grönsallad.

Jag hade potatissalladen en bit grillad kyckling samt lade till lite riven pepparrot, kapris, syltlök, rostad lök, hackad bladpersilja, skivade tomater och grönsallad.
Tillagning
- Skala och tärna potatis i ca 2x2 cm bitar.
- Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter, häll av och låt den svalna.
- Skala och skiva rödlöken så tunt du kan. Lägg i en stor skål (kan vara den som potatissalladen serveras i). Häll på vinäger och tillsätt vinäger, salt och vitpeppar. Krama och arbeta in saltet och låt stå i att mjukna i 5 minuter.
- Skala ev. äpplet. Eller skölj det.
- Riv äpplet eller tärna det så fint du kan. Blanda med löken.
- Vänd i yoghurt och tillsätt potatisen samt blanda runt.
- Smaka ev. av med mer salt och peppar.
- Servera potatissalladen direkt eller förvara övertäckt i kylen till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 173 kcal