Pastasallad med pesto

Pastasallad med pesto är gott på egen hand med riven parmesan eller som tillbehör ex. på buffé.
Köp färdig pesto eller gör egen som blir mycket god.
Blir också gott med fullkornspasta.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pastasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, typ gnocchi eller skruvar
  • 2 dl pesto
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • Pesto: 30 blad basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl nötter, helst pinjenötter
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka pasta enligt paket. Spola i kallt vatten i durkslag så att den svalnar.
  2. Blanda pasta och pesto i en skål och blanda ner lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
  3. Pesto gör du så här: Rosta nötterna i en stekpanna tills de börjar lukta gott. I mortel stöts allt utom oljan som sedan tillsätts droppvis. Eller kör allt i mixer körs utom olja som tillsätts droppvis. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer