Kall bulgursallad med räkor

Introduktion och förberedelse

Kall bulgursallad med räkor, majonnäs, persilja, citron och gröna ärtor. En god krämig sallad som passar till lunch eller lätt middag. Även till utflykt - men se till att den är kyld.

Gott i är också kokta tärnade morötter samt majs.

4 portioner kall bulgursallad med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 150 gram gröna ärtor
  • 200 gram skalade räkor
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 3 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka bulgur i lättsaltat vatten enligt paket. Tillsätt ärtorna när det är några minuter koktid kvar.
  2. Låt bulgur och ärtor svalna i en stor skål.
  3. Skölj och hacka bladpersilja. Lägg med bulgur i skålen.
  4. Tillsätt grovhackade räkor.
  5. Tillsätt citronsaft, olivolja, majonnäs, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  6. Bulgursalladen är klar att serveras kall. Ett gott bröd passar till och ev. en tomatsallad.
  7. Förvaras kallt i kylen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.