Kall bulgursallad med räkor
Kall bulgursallad med räkor, majonnäs, persilja, citron och gröna ärtor.
Tillagning
- Koka bulgur i lättsaltat vatten enligt paket. Tillsätt ärtorna när det är några minuter koktid kvar.
- Låt bulgur och ärtor svalna i en stor skål.
- Skölj och hacka bladpersilja. Lägg med bulgur i skålen.
- Tillsätt grovhackade räkor.
- Tillsätt citronsaft, olivolja, majonnäs, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
- Bulgursalladen är klar att serveras kall. Ett gott bröd passar till och ev. en tomatsallad.
- Förvaras kallt i kylen.
Serveringsförslag
En god krämig sallad som passar till lunch eller lätt middag. Även till utflykt - men se till att den är kyld.
Varianter
Gott i är också kokta tärnade morötter samt majs.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal