Pasta med soltorkade tomater

Pasta med hackade soltorkade tomater, vitlök, chili, olivolja, riven parmesan, torkad basilika samt ruccola. Gott och enkelt att laga.

Istället för torkad basilika kan du ta färsk basilika och hacka i pastan.

Blir godast med spagetti tycker jag. Jag brukar köpa Barilla No 5 som har bra kvalitet. Men fettucine eller skruvar, gnocchis eller penne blir också gott.

OBS - ska du servera pastan till vegetarianer så tänk på att parmesanost och annan ost ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti eller skruvar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 0,5 tsk torkad basilika (eller en halv kruka färsk basilika)
  • 50 gram ruccola
  • 1 krm salt
  • 2 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och pressa vitlökarna i en liten kastrull.
  3. Tillsätt olivolja samt 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och chiliflakes.
  4. Koka pastan enligt paket. Gärna med lite olivolja samt en halv tsk salt.
  5. Fräs under tiden vitlöken och chilin i oljan tills vitlöken börjar bli ljust brun - akta så den inte bränns. Ta av från värmen och låt stå.
  6. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg med vitlöken. Tillsätt torkad eller färsk (hackad) basilika.
  7. Riv ost.
  8. Skölj ruccolan.
  9. Häll av spagettin och blanda med vitlöksoljan, ruccola och de soltorkade tomaterna samt den rivna osten.
  10. Smaka av med salt.
  11. Servera pastan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.