Pasta med soltorkade tomater

Pasta med soltorkade tomater, vitlök, chili, olivolja, riven parmesan, torkad basilika samt ruccola. Gott och enkelt att laga.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti eller skruvar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 0,5 tsk torkad basilika (eller en halv kruka färsk basilika)
  • 50 gram ruccola
  • 1 krm salt
  • 2 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och pressa vitlökarna i en liten kastrull.
  3. Tillsätt olivolja samt 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och chiliflakes.
  4. Koka pastan enligt paket. Gärna med lite olivolja samt en halv tsk salt.
  5. Fräs under tiden vitlöken och chilin i oljan tills vitlöken börjar bli ljust brun - akta så den inte bränns. Ta av från värmen och låt stå.
  6. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg med vitlöken. Tillsätt torkad eller färsk (hackad) basilika.
  7. Riv ost.
  8. Skölj ruccolan.
  9. Häll av spagettin och blanda med vitlöksoljan, ruccola och de soltorkade tomaterna samt den rivna osten.
  10. Smaka av med salt.
  11. Servera pastan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer