Lakritspannacotta

Pannacotta smaksatt med lakritspulver. Garnera gärna med färska bär som hallon, jordgubbar eller blåbär. Man kan också toppa med hallonsylt eller annan sylt som hjortronsylt. Vidare passar passionsfrukt på toppen. Citronmeliss kan man också garnera med.
Vintips till lakritspannacotta är ett sött dessertvin ex. Amfora Muscat eller valfri sort.

4 portioner lakritspannacotta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 msk socker
  • 2 tsk lakritspulver
  • 0,5 vaniljstång
  • 16 färska hallon att garnera med

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Vispa ihop grädde, socker och lakritspulver i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt den - frön och vaniljstång.
  3. Sjud upp under omrörning. Ta av från värmen. Ta upp vaniljstången.
  4. Krama ur gelatinbladet, tillsätt det till grädden och rör så att det löser sig.
  5. Förbered fyra portionsformar eller låga glas.
  6. Dela upp och fördela pannacotta-smeten i formarna eller glasen.
  7. Låt svalna, täck över med gladplast samt sätt in i kylen på en bricka eller tallrik att stelna i minst 3 timmar.
  8. Vid servering så garnerar du med önskat tillbehör ex. färska hallon. Du kan servera pannacottan kvar i formarna eller glasen på varsin tallrik och garnera på samt runt om. Eller så stjälper du upp dem ur formarna eller glasen på tallrik. Skär ev. runt kanten med en skalkniv om de ej lossnar.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer