Nässlor

Recept med nässlor som huvudingrediens eller där det passar att ha i nässlor.

Tips är att plocka späda nässlor på våren, ta 10-20 cm av bladen i toppen på nässlorna, använd handskar och plocka ej nässlor vid vägen.

Rensa bort stjälkar och skölj bladen. Koka i en minut och häll av.

Jag brukar räkna att få ut runt 200 gram förvällda nässlor av 2-3 liter packade nyplockade nässlor med stjälkar - vilket blir runt 100 gram rensade blad av nässlor.

När nässlorna förvällts och kokats så bränns de ej längre.

Nässlor kan användas som hackad blancherad spenat till soppor, fyllningar och pajer.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.