Morotssoppa med Oatly havremjölk

Introduktion och förberedelse för tillagning

En god soppa med morot och vegetabilisk havremjölk, havregrädde, potatis och vitlök.

Välj helst ekologiskt odlade svenska morötter som har god fyllig söt smak.

Morotssoppan passar till lunch, soppbuffé eller förrätt till middag. Soppan passar veganer, vegetarianer och alla andra som gillar god morotssoppa.

Oatly havremjölk och havregrädde hittar du som Oatly havredryck och Oatly Imat och funkar samt smakar finfint istället för vanlig mjölk och grädde.

Ett gott bröd som baguette eller surdegsbröd passar till. Tapenade är då gott som pålägg till brödet då det passar till söta morotssoppan.

4 portioner morotssoppa med Oatly havremjölk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram morötter
  • 3 potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 7 dl havremjölk, Oatly havredryck
  • 2,5 dl havregrädde, Oatly Imat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger

Tillagning

  1. Skala morötterna och skär bort fästet en bit in. Skala potatisarna.
  2. Slanta morötter och tärna potatis och lägg i en stor kastrull med olivoljan.
  3. Skala och hacka vitlök grovt. Tillsätt till morötterna.
  4. Fräs morötter, potatis och vitlök i några minuter.
  5. Häll på havremjölk och koka upp. Rör då och då.
  6. Tillsätt salt, svartpeppar och vinäger.
  7. Låt morotssoppan koka på låg värme i 25 minuter.
  8. Tillsätt havregrädden och koka upp.
  9. Mixa morotssoppan med en stavmixer eller använd en matberedare. Du kan också mosa sönder potatis och morötter med en vanlig visp eller elvisp. Då kan du koka sönder morötter och potatis i 10 minuter extra så är de lättare att mosa.
  10. Smaka av morotssoppan med salt, svartpeppar och vinäger.
  11. Servera morotssoppan med gott bröd och förslagsvis tapenade som pålägg till brödet.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.