Miniköttbullar

Miniköttbullar med nötfärs, lök, mosad kokt potatis smaksatta med lite gurkmeja (valfritt). Köttbullar utan ströbröd.

4 portioner miniköttbullar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kokt mosad potatis
  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning

Tillagning

  1. Skala och riv löken i en skål.
  2. Tillsätt nötfärs, ägg, mosad kokt potatis, gurkmeja, salt och svartpeppar.
  3. Blanda samman alla ingredienser till färsen.
  4. Stek ett litet smakprov och tillsätt ev. mer salt och peppar.
  5. Forma små köttbullar ungefär 2x2 cm.
  6. Bryn köttbullarna några i taget i smör runt om några minuter tills de är genomstekta.
  7. Lägg upp miniköttbullarna i en skål eller serveringsfat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer