Melonsallad med fetaost och oliver

Introduktion och förberedelse

Skär upp en mogen vattenmelon och bjud på melonsallad. Här med vattenmelon, smulad fetaost, kalamataoliver, olivolja och lite svenska ringblommor samt myntablad.

Serveringsförslag

  • Vattenmelonsalladen passar som tillbehör till grillat, sommar, middag och buffé.
  • Passar också till förrätt med ett gott bröd som focaccia eller nybakt baguette.

Varianter

  • Istället för vattenmelon kan du ta annan melon som honungsmelon, Cantaloupe, grodskinnsmelon eller Galiamelon.
  • Fetaost kan bytas mot vitost eller mozzarellabollar eller skivad mozzarella.
  • Oliver, ringblommor och myntablad är valfritt men gott på.
  • Man kan göra melon- och fetaostsallad med tärnad tomat, gurka och rödlök.
  • Man kan garnera och toppa salladen med rostade pumpafrön, solrosfrön eller melonkärnor.

4 portioner melonsallad

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 500 gram tärnad vattenmelon
  • 150 gram fetaost
  • 12 kalamataoliver
  • 2 msk fin olivolja
  • 2 ringblommor (valfritt till garnering)
  • 8 blad mynta, citronmeliss eller oregano (valfritt till garnering)

Tillagning

  1. Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Skär i grova bitar och lägg upp på salladsfat eller en stor skål.
  2. Smula över fetaosten.
  3. Tillsätt oliver och ringla över lite olivolja.
  4. Garnera gärna med blomblad från ringblomma och några blad av mynta.
E-mail
Medel: 4.6 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-06-19

Tillbehör och liknande recept: