Melonsallad med fetaost
Introduktion och förberedelse
Skär upp en mogen melon och bjud på melonsallad. Här med vattenmelon, smulad fetaost, kalamataoliver, olivolja och lite svenska ringblommor samt myntablad.
Serveringsförslag
- Ett salladsfat som passar som tillbehör till grillat, sommar, middag och buffé.
- Passar också till förrätt med ett gott bröd som focaccia eller nybakt baguette.
Varianter
- Istället för vattenmelon kan du ta annan melon som honungsmelon, Cantaloupe, snöboll, eller Galiamelon.
- Vidare passar annan ost som mozzarella istället för fetaost.
- Oliver är valfritt men gott.
- Ringblommor och myntablad likaså - valfritt.
- Man kan också garnera och toppa salladen med rostade pumpafrön, solrosfrön eller melonkärnor.
Tillagning
- Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Skär i grova bitar och lägg upp på salladsfat eller en stor skål.
- Smula över fetaosten.
- Tillsätt oliver och ringla över lite olivolja.
- Garnera gärna med blomblad från ringblomma och några blad av mynta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal