Melonsallad med fetaost

Introduktion och förberedelse

Skär upp en mogen melon och bjud på melonsallad. Här med vattenmelon, smulad fetaost, kalamataoliver, olivolja och lite svenska ringblommor samt myntablad.

Serveringsförslag

  • Ett salladsfat som passar som tillbehör till grillat, sommar, middag och buffé.
  • ​​​​​​​Passar också till förrätt med ett gott bröd som focaccia eller nybakt baguette.

Varianter

  • Istället för vattenmelon kan du ta annan melon som honungsmelon, Cantaloupe, snöboll, eller Galiamelon.
  • Vidare passar annan ost som mozzarella istället för fetaost.
  • Oliver är valfritt men gott.
  • Ringblommor och myntablad likaså - valfritt.
  • Man kan också garnera och toppa salladen med rostade pumpafrön, solrosfrön eller melonkärnor.

4 portioner melonsallad

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,3 kg vattenmelon, 1/2 mindre vattenmelon
  • 150 gram fetaost
  • 12 kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 ringblommor (valfritt till garnering)
  • 8 blad mynta (valfritt till garnering)

Tillagning

  1. Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Skär i grova bitar och lägg upp på salladsfat eller en stor skål.
  2. Smula över fetaosten.
  3. Tillsätt oliver och ringla över lite olivolja.
  4. Garnera gärna med blomblad från ringblomma och några blad av mynta.
E-mail
Medel: 4.6 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17