Lammfärsspett

Introduktion och förberedelse

Goda och enkla lammfärsspett smaksatta med garam masala curry.

Serveringsförslag

Servera lammspetten ex. med rostade rotfrukter med paprika, potatisklyftor, gurkraita och grönsallad.

Varianter

Du kan byta ut lammfärsen mot annan färs som nötfärs eller viltfärs.

Det blir också gott att blanda lammfärs med nötfärs hälften av varje.

4 portioner lammfärsspett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk Garam Masala curry (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk finhackad persilja (valfritt)

Tillagning

  1. Riv eller hacka löken.
  2. Pressa vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta dock lite vatten i taget tills färsen är formbar men ej för lös att trycka fast på spetten.
  4. Forma färsen till långa korvar på träspett. Gör 2-3 spett per portion.
  5. Grilla på utegrill eller stek lammspetten i stekpanna eller grillpanna i ca 10 minuter runt om till spetten fått färg och är genomstekta.
E-mail
Medel: 2.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 354 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-09

Tillbehör och liknande recept: