Lammfärsspett

Introduktion och förberedelse

Goda och enkla lammfärsspett smaksatta med garam masala curry. Servera lammspetten ex. med rostade rotfrukter med paprika, potatisklyftor, gurkraita och grönsallad.

Du kan byta ut lammfärsen mot annan färs som nötfärs eller viltfärs.

4 portioner lammfärsspett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk Garam Masala curry (valfritt)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk finhackad persilja (valfritt)

Tillagning

  1. Riv eller hacka löken.
  2. Pressa vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta dock lite vatten i taget tills färsen är formbar men ej för lös att trycka fast på spetten.
  4. Forma färsen till långa korvar på träspett. Gör 2-3 spett per portion.
  5. Grilla på utegrill eller stek lammspetten i stekpanna eller grillpanna i ca 10 minuter runt om till spetten fått färg och är genomstekta.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.