Rostade rotfrukter med paprika
Rostade rotfrukter som potatis, kålrot och morötter med lök och röd paprika.
Ett nyttigt och enkelt recept på tillbehör som passar till det mesta.
Tillagning
- Skrubba potatis och morötter. Dela dem i bitar.
- Skala löken och klyfta den.
- Skala kålroten och dela den i kuber.
- Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
- Lägg grönsakerna i en stor ugnsfast form eller långpanna. Blanda med olja.
- Rosta i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Ta ut och vänd runt dem efter halva tiden.
- Smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem. Testa också om potatisen är klar.
Varianter
- Annat som passar i är palsternacka, persiljerot, rotselleri, vitkål och spetskål.
- Du kan ta en fast sort potatis - även delikatesspotatis eller färskpotatis blir gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal