Rostade rotfrukter med paprika

Rostade rotfrukter som potatis, kålrot och morötter med lök och röd paprika. Ett nyttigt och enkelt recept på tillbehör som passar till det mesta.

Annat som passar i är palsternacka, persiljerot, rotselleri, vitkål och spetskål.

6 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 12 medelstora potatisar
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 kålrot
  • 3 paprikor en av varje färg
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatis och morötter. Dela dem i bitar.
  2. Skala löken och klyfta den.
  3. Skala kålroten och dela den i kuber.
  4. Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
  5. Lägg grönsakerna i en stor ugnsfast form eller långpanna. Blanda med olja.
  6. Rosta i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Ta ut och vänd runt dem efter halva tiden.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem. Testa också om potatisen är klar.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept