Rostade rotfrukter med paprika

Rostade rotfrukter som potatis, kålrot och morötter med lök och röd paprika.

Ett nyttigt och enkelt recept på tillbehör som passar till det mesta.

6 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 12 medelstora potatisar, fast sort
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 kålrot
  • 3 paprikor en av varje färg
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatis och morötter. Dela dem i bitar.
  2. Skala löken och klyfta den.
  3. Skala kålroten och dela den i kuber.
  4. Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
  5. Lägg grönsakerna i en stor ugnsfast form eller långpanna. Blanda med olja.
  6. Rosta i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Ta ut och vänd runt dem efter halva tiden.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem. Testa också om potatisen är klar.

Varianter

  • Annat som passar i är palsternacka, persiljerot, rotselleri, vitkål och spetskål.
  • Du kan ta en fast sort potatis - även delikatesspotatis eller färskpotatis blir gott.
E-mail
Medel: 3.5 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-01