Rostade rotfrukter med paprika

Introduktion och förberedelse

Rostade rotfrukter som potatis, kålrot och morötter med lök och röd paprika.

Ett nyttigt och enkelt recept på tillbehör som passar till det mesta.

Annat som passar i är palsternacka, persiljerot, rotselleri, vitkål och spetskål.

6 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 12 medelstora potatisar
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 kålrot
  • 3 paprikor en av varje färg
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatis och morötter. Dela dem i bitar.
  2. Skala löken och klyfta den.
  3. Skala kålroten och dela den i kuber.
  4. Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
  5. Lägg grönsakerna i en stor ugnsfast form eller långpanna. Blanda med olja.
  6. Rosta i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Ta ut och vänd runt dem efter halva tiden.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem. Testa också om potatisen är klar.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.