Rostade rotfrukter med paprika

Introduktion och förberedelse för tillagning

Rostade rotfrukter som potatis, kålrot och morötter med lök och röd paprika.

Ett nyttigt och enkelt recept på tillbehör som passar till det mesta.

Annat som passar i är palsternacka, persiljerot, rotselleri, vitkål och spetskål.

6 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 12 medelstora potatisar
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 kålrot
  • 3 paprikor en av varje färg
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba potatis och morötter. Dela dem i bitar.
  2. Skala löken och klyfta den.
  3. Skala kålroten och dela den i kuber.
  4. Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
  5. Lägg grönsakerna i en stor ugnsfast form eller långpanna. Blanda med olja.
  6. Rosta i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Ta ut och vänd runt dem efter halva tiden.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem. Testa också om potatisen är klar.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.