Caesarwrap med kyckling

Introduktion och förberedelse för tillagning

Caesarwrap med grillad kycklingfilé, bacon, sallad samt caesardressing eller vitlöksdressing. Gott och fräscht till lunch eller utflykt. Här även med kikärtor, tomat, riven morot, gurka och bladpersilja.

Gillar du varmrökt lax så kan du byta kycklingen och laga en laxwrap.

Vitlöken i dressingen kan bytas mot någon tsk Dijonsenap eller grovkornig senap. Sardeller kan uteslutas helt. Eller laga en senapsdressing med olja.

4 caesarwraps

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 1 pkt bacon
  • 400 gram kycklingfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 dl kokta kikärtor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja eller färsk koriander

Tillagning

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
  3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
  5. Tärna och stek baconen knaprig. Lägg upp på en tallrik och sätt åt sidan.
  6. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor - skär tvärs över köttfibrerna.
  7. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, riven parmesan, salt och peppar i en skål.
  8. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  9. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  10. Skölj och tärna tomater.
  11. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  12. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  13. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  14. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, 2 msk baconbitar, någon msk bladpersilja, någon msk kikärter, fördela över en skivad kycklingfilé samt skeda över 4-5 msk dressing.
  15. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  16. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.