Caesarwrap med kyckling

Caesarwrap med grillad kycklingfilé, bacon, sallad samt caesardressing. Gott och fräscht till lunch eller utflykt. 

4 caesarwraps

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 1 pkt bacon
  • 400 gram kycklingfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 dl kokta kikärtor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja

Tillagning

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
  3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
  5. Tärna och stek baconen knaprig. Lägg upp på en tallrik och sätt åt sidan.
  6. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor - skär tvärs över köttfibrerna.
  7. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, riven parmesan, salt och peppar i en skål.
  8. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  9. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  10. Skölj och tärna tomater.
  11. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  12. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  13. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  14. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, 2 msk baconbitar, någon msk bladpersilja, någon msk kikärter, fördela över en skivad kycklingfilé samt skeda över 4-5 msk dressing.
  15. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  16. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer