Baguette med kycklingröra

Introduktion och förberedelse

Baguette med kycklingröra till fyllning. Kycklingröra med grillad kyckling, mango chutney, curry, bacon, paprika, majonnäs, rödlök och crème fraiche. Kycklingbaguetter är goda som lunchmackor, till picknick eller utflykt.

Baguetterna kan göras kvällen innan och förvaras i kylen. Tänk på att förvara baguetterna kallt - speciellt även om du tar dem med vid längre utflykt.

Hackat äpple samt purjolök är också gott i röran. Receptet nedan räcker till runt 6 mackor med baguettebröd eller ciabattas. Receptet kan halveras om du bara ska fylla 3 mackor.

1 sats kycklingröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 1 pkt bacon
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 3 msk mango chutney
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 droppar tabasco
  • 2 baguetter, gärna surdegsbaguetter
  • 200 gram ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i en panna. Häll bort fettet i en skål och släng det i soporna när det stelnat.
  2. Under tiden plockar du köttet från kycklingen och tärnar det fint i en stor skål.
  3. Tillsätt baconbitarna, rör i crème fraiche, majonnäs, curry, mango chutney, salt, vitpeppar samt tabasco.
  4. Skölj och hacka en paprika och rör i kycklingröran. Strimla den andra och ha som pålägg på röran senare.
  5. Skala och hacka rödlöken fint och rör i den i kycklingröran.
  6. Skölj ruccolasalladen.
  7. Skär baguetterna i vardera 3 delar (det blir två kycklingbaguetter var) samt skär upp varje del.
  8. Gröp ev. ur lite av inkråmet.
  9. Fyll med kycklingröra på sex av halvorna, lägg på strimlad paprika samt ruccola och sist toppa med resterande brödhalvor.
  10. Servera kycklingbaguetterna direkt eller slå in dem i smörgåspapper eller lägg i lunchlåda. Förvara i kyl och senare vid ev. utflykt gärna med kylklampar.
E-mail
Medel: 3.3 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.