Baguette med kycklingröra

Baguette med kycklingröra till fyllning. Kycklingröra med grillad kyckling, mango chutney, curry, bacon, paprika, majonnäs, rödlök och crème fraiche.
Kycklingbaguetter är goda som lunchmackor, till picknick eller utflykt.
Baguetterna kan göras kvällen innan och förvaras i kylen. Tänk på att förvara baguetterna kallt vid längre utflykt.
Hackat äpple samt purjolök är också gott i röran.
Receptet nedan räcker till runt 6 mackor med baguettebröd eller ciabattas. Receptet kan halveras om du bara ska fylla 3 mackor.

1 sats kycklingröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 1 pkt bacon
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 3 msk mango chutney
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 droppar tabasco
  • 2 baguetter, gärna surdegsbaguetter
  • 200 gram ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i en panna. Häll bort fettet i en skål och släng det i soporna när det stelnat.
  2. Under tiden plockar du köttet från kycklingen och tärnar det fint i en stor skål.
  3. Tillsätt baconbitarna, rör i crème fraiche, majonnäs, curry, mango chutney, salt, vitpeppar samt tabasco.
  4. Skölj och hacka en paprika och rör i kycklingröran. Strimla den andra och ha som pålägg på röran senare.
  5. Skala och hacka rödlöken fint och rör i den i kycklingröran.
  6. Skölj ruccolasalladen.
  7. Skär baguetterna i vardera 3 delar (det blir två kycklingbaguetter var) samt skär upp varje del.
  8. Gröp ev. ur lite av inkråmet.
  9. Fyll med kycklingröra på sex av halvorna, lägg på strimlad paprika samt ruccola och sist toppa med resterande brödhalvor.
  10. Servera kycklingbaguetterna direkt eller slå in dem i smörgåspapper eller lägg i lunchlåda. Förvara i kyl och senare vid ev. utflykt gärna med kylklampar.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer