Kycklingmacka

En macka med röra på grillad kyckling, majonnäs, soltorkad tomat och färskost toppad med skivad tomat samt svartpeppar. Gott och enkelt.

Du kan också ha i några blad ruccola eller annan sallad. Vidare är skivad rödlök gott på också. Strimlad selleri, majs, 0,5 pressad vitlök, hackad bladpersilja och finhackad röd paprika är också gott i kycklingröran.

Gör du inte fyra mackor så håller sig kycklingröran i kylen några dagar.

4 kycklingmackor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 krm cayenne
  • 0,5 tsk curry
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 3 tomater
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 surdegsbaguette, vanlig baguette, 4 ciabatta eller valfritt bröd

Tillagning

  1. Plocka köttet från kycklingen. Hacka det grovt.
  2. Lägg det i en skål och blanda i majonnäs, färskost, cayenne och curry.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem.
  4. Skölj och skiva tomaterna.
  5. Skär och dela brödet. Fyll det med några msk kycklingröra (1 fjärdedel av röran på varje macka).
  6. Toppa med några skivor tomat och samt svartpeppar och ev. lite salt på toppen av tomaterna.
  7. Kycklingmackorna är klara att servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.