Kycklingmacka

En macka med röra på grillad kyckling, majonnäs, soltorkad tomat och färskost toppad med skivad tomat samt svartpeppar. Gott och enkelt.
Du kan också ha i några blad ruccola eller annan sallad. Vidare är skivad rödlök gott på också. Strimlad selleri, majs, 0,5 pressad vitlök, hackad bladpersilja och finhackad röd paprika är också gott i kycklingröran.
Gör du inte fyra mackor så håller sig kycklingröran i kylen några dagar.

4 kycklingmackor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 krm cayenne
  • 0,5 tsk curry
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 3 tomater
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 surdegsbaguette, vanlig baguette, 4 ciabatta eller valfritt bröd

Tillagning

  1. Plocka köttet från kycklingen. Hacka det grovt.
  2. Lägg det i en skål och blanda i majonnäs, färskost, cayenne och curry.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem.
  4. Skölj och skiva tomaterna.
  5. Skär och dela brödet. Fyll det med några msk kycklingröra (1 fjärdedel av röran på varje macka).
  6. Toppa med några skivor tomat och samt svartpeppar och ev. lite salt på toppen av tomaterna.
  7. Kycklingmackorna är klara att servera.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer