Kycklingmacka
En macka med röra på grillad kyckling, majonnäs, soltorkad tomat och färskost toppad med skivad tomat samt svartpeppar.
Gott och enkelt.
Du kan köpa grillad kyckling eller grilla eller koka egen hel kyckling.
Välj gärna god ekologisk mogen tomat.
Får du kycklingröra över kan du ta den i kylen någon dag eller frysa in.
Tillagning
- Plocka köttet från kycklingen. Hacka det grovt.
- Lägg det i en skål och blanda i majonnäs, färskost, cayenne och curry.
- Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem.
- Skölj och skiva tomaterna.
- Skär och dela brödet. Fyll det med några msk kycklingröra (1 fjärdedel av röran på varje macka).
- Toppa med några skivor tomat och samt svartpeppar och ev. lite salt på toppen av tomaterna.
- Kycklingmackorna är klara att servera.
Varianter
- Du kan också ha i några blad ruccola eller annan sallad.
- Vidare är skivad rödlök gott på också.
- Strimlad selleri, majs, 0,5 pressad vitlök, hackad bladpersilja och finhackad röd paprika är också gott i kycklingröran.
Uppskattat näringsvärde per portion: 453 kcal