Picknickmacka med kycklingröra

Introduktion och förberedelse för tillagning

Picknickmacka med kycklingröra. Fyll en baguette med kycklingröra smaksatt med lite curry, paprika, purjolök, majonnäs och yoghurt med sallad och rödlök.

Istället för baguettebröd kan du ta ciabatta eller annat gott bröd.

OBS förvara mackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 picknickmackor med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 minibaguetter, ciabattas, stora bullar eller en stor baguette
  • 1,5 dl hackat grillat eller stekt kycklingkött
  • 0,5 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 krm curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök

Tillagning

  1. Skär stekt eller grillat kycklingkött i tärningar. Skölj och skär paprika i små tärningar. Dela, skölj och strimla purjolök. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs, matyoghurt, curry samt salt och peppar. Rör ihop till en röra.
  3. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela kycklingröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  4. Rulla och slå ev. in baguetterna i smörpapper eller plastfolie.
  5. Förvaras picknickmackorna med kycklingröra kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.