Kycklingspett med nötter, chili och tandoori
Kycklingspett med nötter, chili och tandoori.
Spetten kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.
Kycklingen kan även grillas som hela filéer. Banka då gärna ut dem lite innan så de blir lite plattare och lättare att grilla jämnt genomstekta.
Tillagning
- Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
- Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
- Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
- Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
- Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
- Tillsätt salt till kycklingen.
- På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
- I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
Serveringsförslag
Gott med marockanska tillbehör, bulgursallad eller klyftpotatis och kall sås eller ta valfria tillbehör, kall sås och sallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 358 kcal