Kycklingspett med nötter, chili och tandoori

Kycklingspett med nötter, chili och tandoori. Kycklingen kan grillas hela eller på spett i bitar.

Den kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.

Gott med marockanska tillbehör, bulgursallad eller klyftpotatis och kall sås eller ta valfria tillbehör, kall sås och sallad.

4 portioner kyckling med nötter, chili och tandoori

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår, 400-500 gram
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl mandel
  • 2 cm röd chili
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
  2. Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
  3. Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
  4. Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
  5. Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
  6. Tillsätt salt till kycklingen.
  7. På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
  8. I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept