Kycklingspett med nötter, chili och tandoori
Kycklingspett med nötter, chili och tandoori.
Spetten kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.
Kycklingen kan även grillas som hela filéer. Banka då gärna ut dem lite innan så de blir lite plattare och lättare att grilla jämnt genomstekta.
Tillagning
- Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
- Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
- Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
- Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
- Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
- Tillsätt salt till kycklingen.
- På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
- I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
Serveringsförslag
Gott med marockanska tillbehör, bulgursallad eller klyftpotatis och kall sås eller ta valfria tillbehör, kall sås och sallad.
![Kycklingfilén får god smak av tandoorikrydda, nötter och chili. Kycklingfilén får god smak av tandoorikrydda, nötter och chili.](https://receptfavoriter.se/sites/default/files/kycklingspett_med_notter_chili_tandoori_1060.jpg)
Uppskattat näringsvärde per portion: 358 kcal