Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel

Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel. En nordafrikansk och indisk touch på denna kyckling.

4 portioner marinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår
  • 1/2 dl olivolja eller rapsolja
  • 1 dl mandel
  • 4 cm röd färsk chili
  • 2 msk tandooripasta

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori.
  2. Blanda kycklingfiléer och marinad i en bunke eller påse och marinera kycklingen. Helst över en timme upp till något dygn.
  3. När kycklingfileerna är marinerade kan de grillas, ugnsbakas eller stekas i panna. Grillar du dem så gör det på låg värme ca 7 minuter på varje sida och kontrollera sedan så att de är genomstekta. Ugnsbakar du dem så sätt ugnen på 200 grader och stek dem i en ugnsform i 20-25 minuter. Steker du i panna så bryn först någon minut på varje sida på hög värme och stek sedan färdigt på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-22