Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel

Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel. En nordafrikansk och indisk touch på denna kyckling. Passar till couscoussallad med yoghurtsås eller raita; kokt basmatiris med jordnötssås och grönsallad; eller med hummus, marinerade bönor och råris. Eller valfria indiska tillbehör.

God också att serveras kall eller uppvärmd på buffé förslagsvis delade i tre delar.

4 portioner marinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår
  • 1 dl olivolja eller rapsolja
  • 2 dl mandel
  • 4 cm röd färsk chili
  • 2 msk tandooripasta

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori.
  2. Blanda kycklingfiléer och marinad i en bunke eller påse och marinera kycklingen. Helst över en timme upp till något dygn.
  3. När kycklingfileerna är marinerade kan de grillas, ugnsbakas eller stekas i panna. Grillar du dem så gör det på låg värme ca 7 minuter på varje sida och kontrollera sedan så att de är genomstekta. Ugnsbakar du dem så sätt ugnen på 200 grader och stek dem i en ugnsform i 20-25 minuter. Steker du i panna så bryn först någon minut på varje sida på hög värme och stek sedan färdigt på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept