Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel

Introduktion och förberedelse

Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel. En nordafrikansk och indisk touch på denna kyckling. Passar till couscoussallad med yoghurtsås eller raita; kokt basmatiris med jordnötssås och grönsallad; eller med hummus, marinerade bönor och råris. Eller valfria indiska tillbehör.

God också att serveras kall eller uppvärmd på buffé förslagsvis delade i tre delar.

4 portioner marinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår
  • 1 dl olivolja eller rapsolja
  • 2 dl mandel
  • 4 cm röd färsk chili
  • 2 msk tandooripasta

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori.
  2. Blanda kycklingfiléer och marinad i en bunke eller påse och marinera kycklingen. Helst över en timme upp till något dygn.
  3. När kycklingfileerna är marinerade kan de grillas, ugnsbakas eller stekas i panna. Grillar du dem så gör det på låg värme ca 7 minuter på varje sida och kontrollera sedan så att de är genomstekta. Ugnsbakar du dem så sätt ugnen på 200 grader och stek dem i en ugnsform i 20-25 minuter. Steker du i panna så bryn först någon minut på varje sida på hög värme och stek sedan färdigt på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.