Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel
Kycklingfile marinerad i chili, tandoori och mandel. En nordafrikansk och indisk touch på denna kyckling.
Tillagning
- Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori.
- Blanda kycklingfiléer och marinad i en bunke eller påse och marinera kycklingen. Helst över en timme upp till något dygn.
- När kycklingfileerna är marinerade kan de grillas, ugnsbakas eller stekas i panna. Grillar du dem så gör det på låg värme ca 7 minuter på varje sida och kontrollera sedan så att de är genomstekta. Ugnsbakar du dem så sätt ugnen på 200 grader och stek dem i en ugnsform i 20-25 minuter. Steker du i panna så bryn först någon minut på varje sida på hög värme och stek sedan färdigt på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.
Serveringsförslag
- Passar till couscoussallad med yoghurtsås eller raita; eller med kokt ris som basmatiris med jordnötssås och grönsallad; eller med hummus, marinerade bönor och råris.
- Eller valfria indiska tillbehör.
- God också att serveras kall eller uppvärmd på buffé förslagsvis delade i tre delar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal