Marockanska kycklingspett
Introduktion och förberedelse
Marockanska kycklingspett med kryddig marinad och förslag på tillbehör.
Serveringsförslag
Jag serverade med couscous, fräst zucchini och tomat, yoghurtsås, harissa och ev. chermoula.
Tips
- Chermoula är som en marockansk pesto och du hittar receptet här.
- Du behöver 12 små träspett eller fyra stora metallspett.
- Vill du ha vegetariska spett så kan du använda bitar av quorn eller halloumi.
Tillagning
- Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme eller över natten.
- Lägg spetten i vatten i 20 minuter innan stekning eller grillning.
- Förbered tillbehör. Koka couscous enligt paket och blanda med russin, strimlade aprikoser och nötter.
- Blanda sås av matyoghurt, olivolja, citronsaft, mynta och vatten.
- Blanda harissa med olivolja i en skål.
- Skär zucchini i bitar och fräs i olivolja med halverade cocktailtomater, gurkmeja, cayenne och paprika.
- Trä upp kött på spett (3-5 köttbitar på vardera spett). Pensla dem med överbliven marinad.
- Grilla spetten eller stek i grillpanna runt om i ca 8-10 minuter. Alternativt kan du steka dem i ugn på 200 grader grill i 15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under.
- Servera de marockanska kycklingspetten med kokt couscous, fräst zucchini och tomat, yoghurtsås, harissa och ev. chermoula.
Uppskattat näringsvärde per portion: 601 kcal