Marockanska kycklingspett
Marockanska kycklingspett med kryddig marinad och förslag på tillbehör.
Tillagning
- Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme eller över natten.
- Lägg spetten i vatten i 20 minuter innan stekning eller grillning.
- Förbered tillbehör. Koka couscous enligt paket och blanda med russin, strimlade aprikoser och nötter.
- Blanda sås av matyoghurt, olivolja, citronsaft, mynta och vatten.
- Blanda harissa med olivolja i en skål.
- Skär zucchini i bitar och fräs i olivolja med halverade cocktailtomater, gurkmeja, cayenne och paprika.
- Trä upp kött på spett (3-5 köttbitar på vardera spett). Pensla dem med överbliven marinad.
- Grilla spetten eller stek i grillpanna runt om i ca 8-10 minuter. Alternativt kan du steka dem i ugn på 200 grader grill i 15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under.
- Servera de marockanska kycklingspetten med kokt couscous, fräst zucchini och tomat, yoghurtsås, harissa och ev. chermoula.
Serveringsförslag
Jag serverade med couscous, fräst zucchini och tomat, yoghurtsås, harissa och ev. chermoula.
Tips
- Chermoula är som en marockansk pesto och du hittar receptet här.
- Du behöver 12 små träspett eller fyra stora metallspett.
- Vill du ha vegetariska spett så kan du använda bitar av quorn eller halloumi.
Uppskattat näringsvärde per portion: 601 kcal