Kycklingspett med honung
Kycklingspett med honung, vitlök, olivolja, rosmarin, oregano och svartpeppar.
Goda spett med kycklingfilé att grilla eller steka i ugnen.
Tillagning
- Lägg träspetten i vatten om du använder dessa. Grillspett i metall är bara att använda direkt såklart.
- Skär kycklingen i strimlor eller mindre kuber.
- Lägg i en skål.
- Tillsätt honung, pressad vitlök, olivolja, rosmarin, oregano, citronsaft och svartpeppar. Rör om och arbeta gärna in marinaden med handen (ev. med en plasthandske eller plastpåse på). Låt gärna kycklingen marinera från några minuter upp till ett dygn övertäckta i kylen.
- Fördela kycklingbitarna jämnt på spetten och akta så du inte sticker dig. Ett tips är att dela upp kött till varje spett innan du trär på det.
- Salta spetten.
- Grilla spetten runt om i några minuter på varje sida tills de fått fin färg. OBS de blir snabbt brända pga av sockret i honungen så grilla ej på för hög värme. Grilla klart på lägre värme i ca 10 minuter eller stek klart i 10 minuter i 150 gradig ugn. Du kan också steka spetten i grillpanna eller stekpanna samt sedan eftersteka i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.
Serveringsförslag
- Passar till buffé, fest, middag med mera.
- Goda med ex. klyftpotatis, grillade grönsaker, yoghurtsås eller annan kall sås som ex. ajvar.
- Vidare passar en grönsallad och tomatsallad till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 259 kcal