Kycklingspett marinerade med ingefära och chili
Goda att grilla till buffe och middag. Grillspett med kycklingfilé som fått marinera i färsk ingefära och chili.
Istället för kycklingfilé kan du ta urbenat kycklinglår.
Kan stekas, grillas eller stekas i ugnen.
Tillagning
- Skär varje bröst i först tre delar och dela sedan dessa till 6 delar totalt. Har du köpt stora kycklingbröst så dela dem till 8 delar totalt.
- Lägg kycklingen i en skål med ingefära, olja och chili.
- Låt marinera så länge du har tid - gärna i kylen över natten. Vänta med att tillsätta salt och peppar.
- Lägg träspetten i blöt ca 20 minuter.
- Trä 5-6 bitar kyckling på varje spett till minst 10 spett.
- Sätt ugn på 200 grader och stek i cirka 30 minuter i långpanna. Eller bryn dem eller grilla dem i grillpanna runt om i ca 6 minuter några i taget och stek sedan klart i ugnen i 15 minuter i långpanna eller ugnsform.
- Du kan också grilla spetten på utegrill i ca 10 minuter runt om.
- Testa och skär i en kycklingbit så att den är genomstekt och ej rå och röd i mitten. Grilla eller stek dem annars lite till.
- Servera kycklingspetten varma eller låt dem svalna och servera kalla (de kan också värmas i ugnen på 175 grader övertäckta med folie i ca 10 minuter innan servering).
Serveringsförslag
Kycklingspetten kan du servera med valfria tillbehör eller som på bilden med couscoussallad och kall sås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 245 kcal