Kycklingrullader med lufttorkad skinka

Kycklingrullader med lufttorkad skinka i sås med grädde, citron och örter.

Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad till.

Med bönsallad eller marinerade linser, grönsallad och tomatsallad får du en god GI-rätt.

Du behöver steksnöre eller tandpetare att hålla ihop rulladerna med.

4 portioner kycklingrullader med lufttorkad skinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 8 skivor lufttorkad skinka ex. prosciutto
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan (eller 2 msk färsk timjan)
  • 1 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk hackad dragon)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 8 skivor. Lägg i en skål.
  2. Skölj och riv skalet av citronen och tillsätt till kycklingen.
  3. Tillsätt hackad persilja och timjan till kycklingen.
  4. Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad skinka och knyt ihop med lite steksnöre eller sätt ihop med tandpetare.
  5. Bryn rulladerna runt om i olivolja eller smör i en stor panna med höga kanter.
  6. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, resten av persiljan samt dragonen. Låt puttra på låg värme under lock i minst 15 minuter medan du lagar önskat tillbehör ex. kokar tagliatelle.
  7. Dela citronen och pressa ur saften ur en halva.
  8. Innan servering av kycklingrulladerna så smakar du av såsen med någon msk citronsaft, salt och svartpeppar.
  9. Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer