Kycklingrullader med lufttorkad skinka

Introduktion och förberedelse

Kycklingrullader med lufttorkad skinka i sås med grädde, citron och örter.

Du behöver steksnöre eller tandpetare att hålla ihop rulladerna med.

Serveringsförslag

4 portioner kycklingrullader med lufttorkad skinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 8 skivor lufttorkad skinka ex. prosciutto
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan (eller 2 msk färsk timjan)
  • 1 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk hackad dragon)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 8 skivor. Lägg i en skål.
  2. Skölj och riv skalet av citronen och tillsätt till kycklingen.
  3. Tillsätt hackad persilja och timjan till kycklingen.
  4. Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad skinka och knyt ihop med lite steksnöre eller sätt ihop med tandpetare.
  5. Bryn rulladerna runt om i olivolja eller smör i en stor panna med höga kanter.
  6. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, resten av persiljan samt dragonen. Låt puttra på låg värme under lock i minst 15 minuter medan du lagar önskat tillbehör ex. kokar tagliatelle.
  7. Dela citronen och pressa ur saften ur en halva.
  8. Innan servering av kycklingrulladerna så smakar du av såsen med någon msk citronsaft, salt och svartpeppar.
  9. Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis.
E-mail
Medel: 3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 702 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-17