Kycklingrullader med lufttorkad skinka
Kycklingrullader med lufttorkad skinka i sås med grädde, citron och örter.
Du behöver steksnöre eller tandpetare att hålla ihop rulladerna med.
Tillagning
- Skär kycklingfiléerna i 8 skivor. Lägg i en skål.
- Skölj och riv skalet av citronen och tillsätt till kycklingen.
- Tillsätt hackad persilja och timjan till kycklingen.
- Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad skinka och knyt ihop med lite steksnöre eller sätt ihop med tandpetare.
- Bryn rulladerna runt om i olivolja eller smör i en stor panna med höga kanter.
- Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, resten av persiljan samt dragonen. Låt puttra på låg värme under lock i minst 15 minuter medan du lagar önskat tillbehör ex. kokar tagliatelle.
- Dela citronen och pressa ur saften ur en halva.
- Innan servering av kycklingrulladerna så smakar du av såsen med någon msk citronsaft, salt och svartpeppar.
- Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis.
Serveringsförslag
- Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad till.
- Med bönsallad eller marinerade linser, grönsallad och tomatsallad får du en god GI-rätt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 702 kcal