Kycklingrullader med lufttorkad skinka
Introduktion och förberedelse
Kycklingrullader med lufttorkad skinka i sås med grädde, citron och örter.
Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad till.
Med bönsallad eller marinerade linser, grönsallad och tomatsallad får du en god GI-rätt.
Du behöver steksnöre eller tandpetare att hålla ihop rulladerna med.
Tillagning
- Skär kycklingfiléerna i 8 skivor. Lägg i en skål.
- Skölj och riv skalet av citronen och tillsätt till kycklingen.
- Tillsätt hackad persilja och timjan till kycklingen.
- Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad skinka och knyt ihop med lite steksnöre eller sätt ihop med tandpetare.
- Bryn rulladerna runt om i olivolja eller smör i en stor panna med höga kanter.
- Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, resten av persiljan samt dragonen. Låt puttra på låg värme under lock i minst 15 minuter medan du lagar önskat tillbehör ex. kokar tagliatelle.
- Dela citronen och pressa ur saften ur en halva.
- Innan servering av kycklingrulladerna så smakar du av såsen med någon msk citronsaft, salt och svartpeppar.
- Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis.