Kycklingrullader med lufttorkad skinka

Kycklingrullader med lufttorkad skinka i sås med grädde, citron och örter. Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad till. Med bönsallad eller marinerade linser, grönsallad och tomatsallad får du en god GI-rätt.
Du behöver steksnöre eller tandpetare.

4 portioner kycklingrullader med lufttorkad skinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 8 skivor lufttorkad skinka ex. prosciutto
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan (eller 2 msk färsk timjan)
  • 1 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk hackad dragon)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 8 skivor. Lägg i en skål.
  2. Skölj och riv skalet av citronen och tillsätt till kycklingen.
  3. Tillsätt hackad persilja och timjan till kycklingen.
  4. Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad skinka och knyt ihop med lite steksnöre eller sätt ihop med tandpetare.
  5. Bryn rulladerna runt om i olivolja eller smör i en stor panna med höga kanter.
  6. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, resten av persiljan samt dragonen. Låt puttra på låg värme under lock i minst 15 minuter medan du lagar önskat tillbehör ex. kokar tagliatelle.
  7. Dela citronen och pressa ur saften ur en halva.
  8. Innan servering av kycklingrulladerna så smakar du av såsen med någon msk citronsaft, salt och svartpeppar.
  9. Servera rulladerna med valfritt tillbehör ex. tagliatelle, ris, pressad potatis eller klyftpotatis.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer