Parmalindad kycklingfilé med rostade grönsaker

Parmalindad kycklingfilé fylld med röd pesto och fetaost, serverad med rostade grönsaker samt yoghurt- och fetaostsås.
Köp ett paket fetaost på runt 200 gram och ta hälften till kycklingen och hälften till sås.
Räkna en kycklingfilé per portioner à 120-140 gram styck.

4 portioner parmalindad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 100 gram fetaost
  • 4 msk röd pesto
  • 8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • Tillbehör: 8 potatisar ex. delikatesspotatis
  • 2 morötter
  • 300 gram kålrot
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt
  • 100 gram fetaost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen: Exempelvis klyfta fina potatisar med skal (eller skala dem); skala morötter och dela på längden och på mitten till stavar; skala och skär kålrot i dm långa stavar; dela, kärna ur och halvera paprikorna i grova bitar.
  3. Blanda grönsakerna i en ugnsform med olivolja, salt och peppar och sätt in nederst i ugnen i 30-35 minuter.
  4. Skär en ficka i varje kycklingfilé fyll med någon msk smulad fetaost samt pesto.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden yoghurtsåsen: Blanda youghurt med smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar samt ev. några msk olivolja.
  11. Ta ut kycklingen samt rostade grönsaker. Du kan skära itu filéern lite snett och lägga upp på fat vid servering.
  12. Servera kycklingen med de rostade grönsakerna samt yoghurt- och fetaostsåsen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer