Parmalindad kycklingfilé med rostade grönsaker

Parmalindad kycklingfilé fylld med röd pesto och fetaost, serverad med rostade grönsaker samt yoghurt- och fetaostsås.
Köp ett paket fetaost på runt 200 gram och ta hälften till kycklingen och hälften till sås.
Räkna en kycklingfilé per portioner à 120-140 gram styck.

4 portioner parmalindad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 100 gram fetaost
  • 4 msk röd pesto
  • 8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • Tillbehör: 8 potatisar ex. delikatesspotatis
  • 2 morötter
  • 300 gram kålrot
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl matyoghurt
  • 100 gram fetaost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen: Exempelvis klyfta fina potatisar med skal (eller skala dem); skala morötter och dela på längden och på mitten till stavar; skala och skär kålrot i dm långa stavar; dela, kärna ur och halvera paprikorna i grova bitar.
  3. Blanda grönsakerna i en ugnsform med olivolja, salt och peppar och sätt in nederst i ugnen i 30-35 minuter.
  4. Skär en ficka i varje kycklingfilé fyll med någon msk smulad fetaost samt pesto.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden yoghurtsåsen: Blanda youghurt med smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar samt ev. några msk olivolja.
  11. Ta ut kycklingen samt rostade grönsaker. Du kan skära itu filéern lite snett och lägga upp på fat vid servering.
  12. Servera kycklingen med de rostade grönsakerna samt yoghurt- och fetaostsåsen.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer