Parmalindad kycklingfilé med rostade grönsaker
Parmalindad kycklingfilé fylld med röd pesto och fetaost, serverad med rostade grönsaker samt yoghurt- och fetaostsås.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Förbered tillbehör till kycklingen: Exempelvis klyfta fina potatisar med skal (eller skala dem); skala morötter och dela på längden och på mitten till stavar; skala och skär kålrot i dm långa stavar; dela, kärna ur och halvera paprikorna i grova bitar.
- Blanda grönsakerna i en ugnsform med olivolja, salt och peppar och sätt in nederst i ugnen i 30-35 minuter.
- Skär en ficka i varje kycklingfilé fyll med någon msk smulad fetaost samt pesto.
- Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
- Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
- Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
- Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
- Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
- Gör under tiden yoghurtsåsen: Blanda youghurt med smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar samt ev. några msk olivolja.
- Ta ut kycklingen samt rostade grönsaker. Du kan skära itu filéern lite snett och lägga upp på fat vid servering.
- Servera kycklingen med de rostade grönsakerna samt yoghurt- och fetaostsåsen.
Tips
- Köp ett paket fetaost på runt 200 gram och ta hälften till kycklingen och hälften till sås.
- Räkna en kycklingfilé per portioner à 120-140 gram styck.
Uppskattat näringsvärde per portion: 697 kcal