Kycklingrullader med bacon
Kycklingrullader med bacon runt och fyllda med fetaost, parmesan och basilika.
Räkna 8 skivor kycklingfilé - två vardera - ibland finns färdigskivad kyckling att köpa eller ta ca 3 kycklingbröst.
Istället för bacon kan du laga med rökt fläsk, kalkonbacon eller pancetta.
Tillagning
- Börja med rostad potatis om du vill ha det till: Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisen och skär i grova bitar.
- Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
- Baka potatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt potatisen någon gång.
- Laga under tiden kycklingrullader: skär fetaosten i små kuber. Skär kycklingen i 8 tunna skivor om du köpt hel filé. Dela baconstrimlorna på längden till 8 skivor. Riv parmesan eller grana padano grovt.
- Fyll varje kycklingskiva med 2-3 kuber fetaost, någon msk riven ost samt ett blad basilika.
- Rulla ihop och linda en skiva bacon runt varje kycklingrullad. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
- Stek och bryn kycklingrulladerna med skarven nedåt först. Sedan runt om. Det behövs inget fett då baconet är fett i sig.
- Lägg över i en ugsform och ställ in i ugnen att bli genomstekt ca 15 minuter.
- Fetaostsås: Smula fetaosten och blanda med yoghurten samt limesaften i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
- Skölj och strimla spenaten grovt. Skala och riv morötterna. Blanda med olivolja och vinäger samt lite salt och peppar.
- Servera kycklingrulladerna med den rostade potatisen, yoghurtsåsen samt spenatsalladen.
Serveringsförslag
- Här med rostad vanlig potatis eller sötpotatis; en kall fetaostsås samt sallad på färsk spenat och rivna morötter.
- Du kan välja andra tillbehör efter tycke ex. klyftpotatis och tomatsås, potatisgratäng, potatismos och skirat smör, risotto osv.
Uppskattat näringsvärde per portion: 338 kcal