Kycklingrullader med bacon

Kycklingrullader med bacon runt och fyllda med fetaost, parmesan och basilika. Här med rostad vanlig potatis eller sötpotatis; en kall fetaostsås samt sallad på färsk spenat och rivna morötter.
Räkna 8 skivor kycklingfilé - två vardera - ibland finns färdigskivad kyckling att köpa eller ta ca 3 kycklingbröst.
Du kan välja andra tillbehör efter tycke ex. klyftpotatis och tomatsås, potatisgratäng, potatismos och skirat smör, risotto osv.

4 portioner kycklingrullader med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad kycklingfilé
  • 4 skivor bacon
  • 100 gram fetaost
  • 1 dl grovt riven parmesan eller grana padano
  • 8 blad färsk basilika
  • 700 g fast potatis, sötpotatis eller blanda
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl naturell grekisk matyoghurt
  • 100 gram fetaost
  • 1 msk limesaft
  • 60 gram färsk babyspenat
  • 2 morötter
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Börja med rostad potatis om du vill ha det till: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar.
  3. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
  4. Baka potatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt potatisen någon gång.
  5. Laga under tiden kycklingrullader: skär fetaosten i små kuber. Skär kycklingen i 8 tunna skivor om du köpt hel filé. Dela baconstrimlorna på längden till 8 skivor. Riv parmesan eller grana padano grovt.
  6. Fyll varje kycklingskiva med 2-3 kuber fetaost, någon msk riven ost samt ett blad basilika.
  7. Rulla ihop och linda en skiva bacon runt varje kycklingrullad. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
  8. Stek och bryn kycklingrulladerna med skarven nedåt först. Sedan runt om. Det behövs inget fett då baconet är fett i sig.
  9. Lägg över i en ugsform och ställ in i ugnen att bli genomstekt ca 15 minuter.
  10. Fetaostsås: Smula fetaosten och blanda med yoghurten samt limesaften i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
  11. Skölj och strimla spenaten grovt. Skala och riv morötterna. Blanda med olivolja och vinäger samt lite salt och peppar.
  12. Servera kycklingrulladerna med den rostade potatisen, yoghurtsåsen samt spenatsalladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer