Kycklingrullader med bacon

Kycklingrullader med bacon runt och fyllda med fetaost, parmesan och basilika. Här med rostad vanlig potatis eller sötpotatis; en kall fetaostsås samt sallad på färsk spenat och rivna morötter.
Räkna 8 skivor kycklingfilé - två vardera - ibland finns färdigskivad kyckling att köpa eller ta ca 3 kycklingbröst.
Du kan välja andra tillbehör efter tycke ex. klyftpotatis och tomatsås, potatisgratäng, potatismos och skirat smör, risotto osv.

4 portioner kycklingrullader med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad kycklingfilé
  • 4 skivor bacon
  • 100 gram fetaost
  • 1 dl grovt riven parmesan eller grana padano
  • 8 blad färsk basilika
  • 700 g fast potatis, sötpotatis eller blanda
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl naturell grekisk matyoghurt
  • 100 gram fetaost
  • 1 msk limesaft
  • 60 gram färsk babyspenat
  • 2 morötter
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Börja med rostad potatis om du vill ha det till: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar.
  3. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
  4. Baka potatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt potatisen någon gång.
  5. Laga under tiden kycklingrullader: skär fetaosten i små kuber. Skär kycklingen i 8 tunna skivor om du köpt hel filé. Dela baconstrimlorna på längden till 8 skivor. Riv parmesan eller grana padano grovt.
  6. Fyll varje kycklingskiva med 2-3 kuber fetaost, någon msk riven ost samt ett blad basilika.
  7. Rulla ihop och linda en skiva bacon runt varje kycklingrullad. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
  8. Stek och bryn kycklingrulladerna med skarven nedåt först. Sedan runt om. Det behövs inget fett då baconet är fett i sig.
  9. Lägg över i en ugsform och ställ in i ugnen att bli genomstekt ca 15 minuter.
  10. Fetaostsås: Smula fetaosten och blanda med yoghurten samt limesaften i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
  11. Skölj och strimla spenaten grovt. Skala och riv morötterna. Blanda med olivolja och vinäger samt lite salt och peppar.
  12. Servera kycklingrulladerna med den rostade potatisen, yoghurtsåsen samt spenatsalladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer