Kycklingrullader med bacon

Introduktion och förberedelse

Kycklingrullader med bacon runt och fyllda med fetaost, parmesan och basilika. Här med rostad vanlig potatis eller sötpotatis; en kall fetaostsås samt sallad på färsk spenat och rivna morötter.

Räkna 8 skivor kycklingfilé - två vardera - ibland finns färdigskivad kyckling att köpa eller ta ca 3 kycklingbröst.

Du kan välja andra tillbehör efter tycke ex. klyftpotatis och tomatsås, potatisgratäng, potatismos och skirat smör, risotto osv.

4 portioner kycklingrullader med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad kycklingfilé
  • 4 skivor bacon
  • 100 gram fetaost
  • 1 dl grovt riven parmesan eller grana padano
  • 8 blad färsk basilika
  • 700 g fast potatis, sötpotatis eller blanda
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl naturell grekisk matyoghurt
  • 100 gram fetaost
  • 1 msk limesaft
  • 60 gram färsk babyspenat
  • 2 morötter
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Börja med rostad potatis om du vill ha det till: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar.
  3. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
  4. Baka potatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt potatisen någon gång.
  5. Laga under tiden kycklingrullader: skär fetaosten i små kuber. Skär kycklingen i 8 tunna skivor om du köpt hel filé. Dela baconstrimlorna på längden till 8 skivor. Riv parmesan eller grana padano grovt.
  6. Fyll varje kycklingskiva med 2-3 kuber fetaost, någon msk riven ost samt ett blad basilika.
  7. Rulla ihop och linda en skiva bacon runt varje kycklingrullad. Sätt ev. ihop med en tandpetare.
  8. Stek och bryn kycklingrulladerna med skarven nedåt först. Sedan runt om. Det behövs inget fett då baconet är fett i sig.
  9. Lägg över i en ugsform och ställ in i ugnen att bli genomstekt ca 15 minuter.
  10. Fetaostsås: Smula fetaosten och blanda med yoghurten samt limesaften i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
  11. Skölj och strimla spenaten grovt. Skala och riv morötterna. Blanda med olivolja och vinäger samt lite salt och peppar.
  12. Servera kycklingrulladerna med den rostade potatisen, yoghurtsåsen samt spenatsalladen.
E-mail
Medel: 4.4 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer