Kycklingfilé med tagliatelle och svampsås

Kycklingfilé med tagliatelle och svampsås med mascarponeost. Mascarpone är en färskost från Italien som kan ersättas med vanlig naturell färskost.

Godast blir fin kravmärkt kyckling som majskycklingfiléer, gärna med skinn. Räkna 8 skivor färdigskivad kycklingfilé (ca 500 gram) eller 3-4 kycklingfiléer.

4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • 400 gram svamp av valfri sort ex. kantareller, champinjoner, trattisar, shiitake eller ostronskivling
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • 100 gram mascarponeost
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan.
  2. Bryn kycklingfiléerna i olivolja runt om. Salta samt peppra.
  3. Låt steka på låg värme medan du lagar övrigt. Vänd dem efter halva tiden.
  4. Rensa och hacka svampen grovt.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Fräs svampen i en panna med höga kanter eller stekpanna utan smör under omrörning tills den är torr.
  7. Börja koka pastan.
  8. Tillsätt smör till svampen samt hackad lök samt pressa i vitlök och stek några minuter till under omrörning.
  9. Tillsätt buljongtärning samt vatten och låt småkoka tills pastan är klar.
  10. Riv ost och hacka persilja.
  11. Ta upp och låt kycklingbrösten vila på skärbräda.
  12. Rör i mascarponeosten i svampen - obs det ska ej koka bara blir varmt.
  13. Häll av pastan.
  14. Skär ev. kycklingbrösten i sneda skivor mot fibrerna och servera med pastan. Eller servera en hel per portion.
  15. Vänd pastan i svamp- och mascarponesåsen.
  16. Servera med kycklingen, riven parmesan samt hackad persilja.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer