Tagliatelle med champinjoner

Tagliatelle med champinjoner, grädde, smör, parmesan, vitlök och salladslök. En god och enkel vegetarisk pasta som passar både till vardags som fest.
Om du vill göra pastan extra lyxig och festlig kan du tillsätta ca 3 droppar tryffelolja med grädden.
Istället för skogschampinjoner kan du ta vanliga champinjoner eller annan god matsvamp.

4 portioner tagliatelle med champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram tagliatelle
  • 400 gram skogschampinjoner (eller vanliga champinjoner)
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram smör
  • 4 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken och lägg i en kastrull med smöret.
  2. Fräs vitlöken i smöret utan att den blir bränd eller brun. Sätt åt sidan.
  3. Rensa och skölj champinjonerna. Skiva eller tärna svampen.
  4. Bryn hälften av svampen i taget i en stekpanna (utan fett). Lägg över champinjonerna i kastrullen med vitlöken. Spara ev. lite brynt svamp att garnera med.
  5. Tillsätt grädde samt smaka av med salt och svartpeppar. Håll varmt.
  6. Koka upp ca 2,5 liter vatten i en stor kastrull till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och någon tsk olivolja.
  7. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i lite olivolja i en stekpanna. Sätt åt sidan.
  8. Koka tagliatellen i 6-7 minuter. Häll av.
  9. Riv parmesanost.
  10. Blanda tagliatelle i kastrullen eller en stor skål med champinjonerna i grädden, hälften av den rivna parmesanosten samt hälften av salladslöken.
  11. Garnera med resten av salladslöken, ev. brynta champinjoner samt resten av den rivna osten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer