Tagliatelle med champinjoner

Introduktion och förberedelse

Tagliatelle med champinjoner, grädde, smör, parmesan, vitlök och salladslök.

En god och enkel pasta som passar både till vardags som fest.

Varianter

  • Om du vill göra pastan extra lyxig och festlig kan du tillsätta ca 3 droppar tryffelolja med grädden.
  • Istället för skogschampinjoner kan du ta vanliga champinjoner eller annan god matsvamp.

Vego och vegan

  • Skippar du parmesanosten eller ersätter med vegan parmesan som Violife prosecciano så blir pastan vegetarisk.
  • Tar du äggfri pasta, havregrädde, byter smör mot mjölkfritt margarin samt byter parmesan enligt ovan blir pastan vegan.

Tagliatelle med champinjoner, grädde, smör, parmesan, vitlök och salladslök i tallrik.
Tagliatelle med champinjoner med smak av vitlök i sås av grädde och smör toppad med parmesan och fräst salladslök.

4 portioner tagliatelle med champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram tagliatelle
  • 400 gram skogschampinjoner (eller vanliga champinjoner)
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram smör
  • 4 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken och lägg i en kastrull med smöret.
  2. Fräs vitlöken i smöret utan att den blir bränd eller brun. Sätt åt sidan.
  3. Rensa och skölj champinjonerna. Skiva eller tärna svampen.
  4. Bryn hälften av svampen i taget i en stekpanna (utan fett). Lägg över champinjonerna i kastrullen med vitlöken. Spara ev. lite brynt svamp att garnera med.
  5. Tillsätt grädde samt smaka av med salt och svartpeppar. Håll varmt.
  6. Koka upp ca 2,5 liter vatten i en stor kastrull till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och någon tsk olivolja.
  7. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i lite olivolja i en stekpanna. Sätt åt sidan.
  8. Koka tagliatellen i 6-7 minuter. Häll av.
  9. Riv parmesanost.
  10. Blanda tagliatelle i kastrullen eller en stor skål med champinjonerna i grädden, hälften av den rivna parmesanosten samt hälften av salladslöken.
  11. Garnera med resten av salladslöken, ev. brynta champinjoner samt resten av den rivna osten.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 785 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-21