Tagliatelle med champinjoner

Introduktion och förberedelse

Tagliatelle med champinjoner, grädde, smör, parmesan, vitlök och salladslök. En god och enkel vegetarisk pasta som passar både till vardags som fest.

Om du vill göra pastan extra lyxig och festlig kan du tillsätta ca 3 droppar tryffelolja med grädden.

Istället för skogschampinjoner kan du ta vanliga champinjoner eller annan god matsvamp.

4 portioner tagliatelle med champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram tagliatelle
  • 400 gram skogschampinjoner (eller vanliga champinjoner)
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram smör
  • 4 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken och lägg i en kastrull med smöret.
  2. Fräs vitlöken i smöret utan att den blir bränd eller brun. Sätt åt sidan.
  3. Rensa och skölj champinjonerna. Skiva eller tärna svampen.
  4. Bryn hälften av svampen i taget i en stekpanna (utan fett). Lägg över champinjonerna i kastrullen med vitlöken. Spara ev. lite brynt svamp att garnera med.
  5. Tillsätt grädde samt smaka av med salt och svartpeppar. Håll varmt.
  6. Koka upp ca 2,5 liter vatten i en stor kastrull till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och någon tsk olivolja.
  7. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i lite olivolja i en stekpanna. Sätt åt sidan.
  8. Koka tagliatellen i 6-7 minuter. Häll av.
  9. Riv parmesanost.
  10. Blanda tagliatelle i kastrullen eller en stor skål med champinjonerna i grädden, hälften av den rivna parmesanosten samt hälften av salladslöken.
  11. Garnera med resten av salladslöken, ev. brynta champinjoner samt resten av den rivna osten.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.