Kyckling teriyaki

Introduktion och förberedelse

Kycklingen Teriyaki är kyckling marinerad och grillad med en japansk glaze av ljus soja, socker och risvin. Bankar du ut kycklingen blir den snabbare genomstekt utan att bli bränd. Välj gärna en god fin kyckling som majskycklingfilé eller krav-kyckling. Fungerar också utmärkt med kalkonfilé eller kycklinginnerfilé.

Du kan tillaga kycklingen i en grillpanna eller i stekpanna och sedan i ugn eller på utegrill.

Kyckling Teriyaki skuren i bitar kan serveras med frästa grönsaker som bok choy, spenat eller liknande smaksatt med ljus japansk soja. Eller med samma tillbehör som ex. club sandwich (med grillat bröd som chiabatta, currymajonnäs, rödlök, tomatskivor, isbergssallad samt stekt bacon) eller med valfria tillbehör som passar till kyckling som kokt ris, frästa grönsaker, wokgrönsaker osv.

Kycklingfilé kan också skäras i mindre bitar och marineras på samma vis och sedan träs på spett och grillas.

4 portioner kyckling teriayki

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 1 dl ljus japansk soja ex Kikkoman
  • 0,4 dl socker
  • 4 msk risvin (valfritt)
  • Salt och vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Koka ihop soja och socker samt risvin (valfritt). Låt svalna.
  2. Banka under tiden ut kycklingbröst.
  3. Marinera kycklingen i skål med hälften av sojasåsen i minst en halvtimme.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden och salta och peppra.
  5. Grilla på medelvärme på båda sidor ca 4 minuter vardera. Eller stek i ugnen eller på grillpanna (lägg gärna på ett lock så blir kycklingen snabbare genomstekt).
  6. Pensla kycklingen med den hälft du ej använt till kycklingen under och efter grillningen.
E-mail
Medel: 4.8 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept