Kyckling med nötter, chili och tandoori

Kycklingen kan grillas hela eller på spett i bitar. Den kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.

4 portioner kyckling med nötter, chili och tandoori

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår, 400-500 gram
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl mandel
  • 2 cm röd chili
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
  2. Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
  3. Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
  4. Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
  5. Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
  6. Tillsätt salt till kycklingen.
  7. På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
  8. I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer