Kyckling med nötter, chili och tandoori

Kycklingen kan grillas hela eller på spett i bitar. Den kan också stekas i ugnen, grillpanna eller stekpanna.

4 portioner kyckling med nötter, chili och tandoori

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller urbenade lår, 400-500 gram
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl mandel
  • 2 cm röd chili
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mixa nötterna med olja, mandel, chili och tandoori. Mandeln kan också hackas fint för hand och sedan blandas med olja, chili och tandoori.
  2. Banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka eller skär i bitar för att träs på spett.
  3. Lägg nötblandningen i en skål och tillsätt kycklingen. Arbeta in marinaden.
  4. Marinera kycklingen övertäckt i kylen. Helst minst en timme.
  5. Trä upp kycklingen på spett om du önskar det.
  6. Tillsätt salt till kycklingen.
  7. På grill: grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering. Skär gärna ett litet snitt och kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
  8. I ugn: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och laga i 20 minuter tills den fått färg och är genomstekt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer