Kyckling i ugn med fetaost

Introduktion och förberedelse

Kyckling i ugn med fetaost, basilika, chili, cocktailtomater, grädde med lite ost. Sås och kyckling i en form.

Gott med tillbehör som pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis, klyftpotatis, korngrynssallad eller quinoa.

4 portioner kyckling i ugn med fetaost

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer, 8 tunt skurna skivor av kycklingfiléer (2 rullader per portion)
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 fetaost
  • 10 blad färsk basilika
  • 1 tsk sambal oelek chili
  • 8 cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Smula osten i bitar.
  4. Skölj och dela cocktailtomater.
  5. Grovhacka basilika.
  6. Lägg ut kycklingskivorna på en bricka och salta samt peppra dem.
  7. Fyll och fördela fetaost, halverade cocktailtomater samt hackad basilika i varje kycklingskiva och rulla ihop till rullader.
  8. Lägg dem i ugnsformen.
  9. Blanda grädden med sambal oelek i en skål och häll över kycklingen.
  10. Strö över riven ost.
  11. Grädda kycklingen i 25-30 minuter tills den fått fin färg och grädden kokar.
  12. Ta ut och och servera med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-07

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept