Kyckling i ugn med fetaost

Kyckling i ugn med fetaost, basilika, chili, cocktailtomater, grädde med lite ost. Sås och kyckling i en form.
Gott med tillbehör som pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis, klyftpotatis, korngrynssallad eller quinoa.

4 portioner kyckling i ugn med fetaost

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer, 8 tunt skurna skivor av kycklingfiléer (2 rullader per portion)
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 fetaost
  • 10 blad färsk basilika
  • 1 tsk sambal oelek chili
  • 8 cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Smula osten i bitar.
  4. Skölj och dela cocktailtomater.
  5. Grovhacka basilika.
  6. Lägg ut kycklingskivorna på en bricka och salta samt peppra dem.
  7. Fyll och fördela fetaost, halverade cocktailtomater samt hackad basilika i varje kycklingskiva och rulla ihop till rullader.
  8. Lägg dem i ugnsformen.
  9. Blanda grädden med sambal oelek i en skål och häll över kycklingen.
  10. Strö över riven ost.
  11. Grädda kycklingen i 25-30 minuter tills den fått fin färg och grädden kokar.
  12. Ta ut och och servera med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer