Kyckling i ugn med fetaost

Kyckling i ugn med fetaost, basilika, chili, cocktailtomater, grädde med lite ost. Sås och kyckling i en form.

Gott med tillbehör som pasta som tagliatelle, ris, pressad potatis, klyftpotatis, korngrynssallad eller quinoa.

4 portioner kyckling i ugn med fetaost

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer, 8 tunt skurna skivor av kycklingfiléer (2 rullader per portion)
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 fetaost
  • 10 blad färsk basilika
  • 1 tsk sambal oelek chili
  • 8 cocktailtomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Smula osten i bitar.
  4. Skölj och dela cocktailtomater.
  5. Grovhacka basilika.
  6. Lägg ut kycklingskivorna på en bricka och salta samt peppra dem.
  7. Fyll och fördela fetaost, halverade cocktailtomater samt hackad basilika i varje kycklingskiva och rulla ihop till rullader.
  8. Lägg dem i ugnsformen.
  9. Blanda grädden med sambal oelek i en skål och häll över kycklingen.
  10. Strö över riven ost.
  11. Grädda kycklingen i 25-30 minuter tills den fått fin färg och grädden kokar.
  12. Ta ut och och servera med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.