Vitlöksbaguetter
Introduktion och förberedelse
Vitlöksbröd av baguette toppad med pressad vitlök, olivolja eller smör och gräslök eller persilja.
Goda att servera till pasta, soppa, sallad, på buffé osv.
Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader.
 - Använder du bake-off baguetter så baka dem i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
 - Skala och pressa vitlöken och blanda med olivoljan eller mjukt smör.
 - Finhacka gräslök, basilika eller persilja. Blanda i med oljan eller smöret.
 - Dela baguetterna och pensla dem med vitlöksoljan. Eller bre på vitlökssmöret.
 - Lägg dem på en plåt eller galler ev. med bakplåtspapper under.
 - Rosta vitlöksbaguetterna tills de fått fin färg och är gyllene ca 5-10 minuter. Akta så de ej bränns.
 - Ta ut och skär dem i lagom stora bitar att servera.
 - Servera vitlöksbaguetterna varma på fat eller i brödkorg.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal