Vitlöksbaguetter

Vitlöksbröd av baguette toppad med vitlök, olivolja och gräslök eller persilja.
Goda att servera till pasta, soppa, sallad, på buffé osv.

4 portioner vitlöksbaguetter, 2 stora vitlöksbröd per portionerion

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 stora baguetter eller fyra mindre baguetter (ex. 2 pkt bake-off baguetter à 300 gram med totalt fyra mindre baguetter)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad gräslök, basilika eller persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Använder du bake-off baguetter så baka dem i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivoljan.
  4. Finhacka gräslök, basilika eller persilja. Blanda med vitlöksoljan.
  5. Dela baguetterna och pensla dem med vitlöksoljan.
  6. Lägg dem på en plåt eller galler ev. med bakplåtspapper under.
  7. Rosta vitlöksbaguetterna tills de fått fin färg och är gyllene ca 5-10 minuter. Akta så de ej bränns.
  8. Ta ut och skär dem i lagom stora bitar att servera.
  9. Servera vitlöksbaguetterna varma på fat eller i brödkorg.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer