Vitlöksbaguetter

Introduktion och förberedelse

Vitlöksbröd av baguette toppad med pressad vitlök, olivolja eller smör och gräslök eller persilja.

Goda att servera till pasta, soppa, sallad, på buffé osv.

4 portioner vitlöksbaguetter, 2 stora vitlöksbröd per portion

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 stora baguetter eller fyra mindre baguetter (ex. 2 pkt bake-off baguetter à 300 gram med totalt fyra mindre baguetter)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 dl olivolja eller 50 gram smör
  • 0,5 dl hackad gräslök, basilika eller persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Använder du bake-off baguetter så baka dem i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivoljan eller mjukt smör.
  4. Finhacka gräslök, basilika eller persilja. Blanda i med oljan eller smöret.
  5. Dela baguetterna och pensla dem med vitlöksoljan. Eller bre på vitlökssmöret.
  6. Lägg dem på en plåt eller galler ev. med bakplåtspapper under.
  7. Rosta vitlöksbaguetterna tills de fått fin färg och är gyllene ca 5-10 minuter. Akta så de ej bränns.
  8. Ta ut och skär dem i lagom stora bitar att servera.
  9. Servera vitlöksbaguetterna varma på fat eller i brödkorg.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.