Vitlöksbröd med parmesan och oregano

Introduktion och förberedelse

Vitlöksbröd med parmesan, oregano och olivolja.

En god variant på vitlöksbröd med örtig pizzasmak från oregano och parmesan.

4 portioner vitlöksbröd med parmesan och oregano

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 stor baguette
  • 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 msk riven parmesan

Tillagning

  1. Dela på baguetten på längden och sedan i ca 1 dm sneda bitar. Lägg dem på en bricka.
  2. Blanda olivolja, pressa vitlök och oregano i ett glas.
  3. Pensla bröden med vitlöksröran.
  4. Fördela och strö över parmesan på varje bröd.
  5. Grädda vitlöksbröden tills de är ljust bruna, ca 5 minuter på 220 grader. Sätt på grill ca 2 minuter i början.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 275 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer