Vitlöksbröd med parmesan och oregano

Vitlöksbröd med parmesan, oregano och olivolja.

En god variant på vitlöksbröd med örtig pizzasmak från oregano och parmesan.

4 portioner vitlöksbröd med parmesan och oregano

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 stor baguette
  • 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 msk riven parmesan

Tillagning

  1. Dela på baguetten på längden och sedan i ca 1 dm sneda bitar. Lägg dem på en bricka.
  2. Blanda olivolja, pressa vitlök och oregano i ett glas.
  3. Pensla bröden med vitlöksröran.
  4. Fördela och strö över parmesan på varje bröd.
  5. Grädda vitlöksbröden tills de är ljust bruna, ca 5 minuter på 220 grader. Sätt på grill ca 2 minuter i början.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.