Köttbullar med mosad potatis och gurkmeja

Köttbullar med mosad potatis och gurkmeja med nötfärs, ägg och lök.

Köttbullar utan ströbröd och därmed glutenfria.

4 portioner miniköttbullar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kokt mosad potatis
  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning

Tillagning

  1. Skala och riv löken i en skål.
  2. Tillsätt nötfärs, ägg, mosad kokt potatis, gurkmeja, salt och svartpeppar.
  3. Blanda samman alla ingredienser till färsen.
  4. Stek ett litet smakprov och tillsätt ev. mer salt och peppar.
  5. Forma små köttbullar ungefär 2x2 cm.
  6. Bryn köttbullarna några i taget i smör runt om några minuter tills de är genomstekta.
  7. Lägg upp miniköttbullarna i en skål eller serveringsfat.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.