Koreanska böngroddar

Koreanska böngroddar som är ett gott tillbehör till asiatiska rätter. Här stekta eller wokade med purjolök, vitlök, soja och sesamfrön samt chili.

Andra grönsaker som morot, bambuskott och kinakål samt ingefära blir också gott i.

Du kan använda böngroddar från en burk eller 300 gram färska böngroddar.

Du kan välja chili efter tycke ex. torkad krossad chili som chiliflakes eller färsk hackad chili.

2 portioner koreanska böngroddar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 400 gram böngroddar på burk
  • 2 msk olja
  • 1 liten purjolök, tunt skivad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5 krm cayennepeppar

Tillagning

  1. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Skölj och hacka under tiden purjolöken. Skala vitlöken. Krossa sesamfrön i en mortel (ev. med torkad chili).
  3. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut.
  4. Blanda i hackad purjo, pressa i vitlök och smaka av med salt samt soja.
  5. Fräs 0,5 - 1 minut till.
  6. Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.