Kokta marinerade linser

Välj röda eller gröna linser. De marinerade linserna är ett gott, nyttigt och enkelt tillbehör till det mesta.
Följ grundreceptet och byt om du vill ut ingredienser - gul lök mot rödlök, vinäger mot balsamvinäger, socker mot honung eller varmpressad olivolja mot smakfull kallpressad.
Dubblera gärna receptet så kan du ha marinerade linser några dagar i kylen till fler gånger.

4 portioner kokta marinerade linser

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl linser
  • 0,5 rödlök eller gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk fin vinäger, röd- vit- eller balsamvinäger
  • 1 tsk socker eller honung
  • 1 tsk ljus japansk soja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka linserna mjuka enligt paket.
  2. Skala och hacka löken under tiden.
  3. Stek den mjuk i olivoljan eventuellt tillsammans med en pressad vitlök.
  4. Vänd ner linserna och smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt lite vatten, några droppar vinäger och en halv tsk socker samt ev. någon msk ljus japansk soja.
  6. Servera de marinerade linserna kalla, ljumma eller varma som tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer