Marinerad potatis med linser och rödlök
Marinerad potatis med linser, rödlök, vitlök, olivolja samt vinäger.
En slags potatissallad som är gott som tillbehör till det mesta, buffé, vardags eller fest.
Tillagning
- Koka linserna i 3 dl vatten ca 20 minuter. Skölj sedan i kallt vatten. Fortsätt med potatisen under tiden.
- Skala och tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
- Koka den mjuk i saltat vatten i ca 15 minuter.
- Skala löken och hacka den.
- Fräs löken i en stor panna med olivoljan någon minut.
- Skala vitlöken och pressa i den. Fräs med löken någon minut. Sätt åt sidan.
- Häll av potatisen och tillsätt till löken tillsammmans med linserna. Fräs någon minut och smaka av med salt och peppar samt vinäger.
- Servera den marinerade potatisen varm eller låt den svalna och förvara samt servera den kall eller uppvärmd.
- Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 322 kcal