Marinerad potatis med linser och rödlök

Introduktion och förberedelse

Marinerad potatis med linser, rödlök, vitlök, olivolja samt vinäger. En slags potatissallad som är gott som tillbehör till det mesta, buffé, vardags eller fest.

10 portioner marinerad potatis

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram fast potatis, ex. Amandine delikatesspotatis
  • 1,5 dl gröna linser
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk fin vinäger; rödvins-, vitvins- eller balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka linserna i 3 dl vatten ca 20 minuter. Skölj sedan i kallt vatten. Fortsätt med potatisen under tiden.
  2. Skala och tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i saltat vatten i ca 15 minuter.
  4. Skala löken och hacka den.
  5. Fräs löken i en stor panna med olivoljan någon minut.
  6. Skala vitlöken och pressa i den. Fräs med löken någon minut. Sätt åt sidan.
  7. Häll av potatisen och tillsätt till löken tillsammmans med linserna. Fräs någon minut och smaka av med salt och peppar samt vinäger.
  8. Servera den marinerade potatisen varm eller låt den svalna och förvara samt servera den kall eller uppvärmd.
  9. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.