Koka mannagryn

Koka mannagryn till ex. mannagrynsgröt. Gröt på mannagryn är gott med kall mjölk, kanel, socker, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad eller frön.
Mannagryn är små gryn från den innersta delen av vetet.
Har du inte mjölk så kan du koka mannagrynen i vatten.

1-4 portioner kokta mannagryn mannagrynsgröt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 PORT: 2,5 dl mjölk, 2 msk mannagryn och 1 krm salt
  • 2 PORT: 4 dl mjölk, 4 msk mannagryn och 1,5 krm salt
  • 4 PORT: 8 dl mjölk, 1,25 dl mannagryn och 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp mjölken (obs mjölken kokar lätt över). Använd gärna en kastrull med en beläggning som ex. teflon annars bränns mjölken lätt.
  2. Vispa ner mannagryn och salt.
  3. Koka mannagrynen på svag värme i ca 5 minuter och rör då och då tills det är en god gröt. Akta så att den inte bränns.
  4. Servera mannagrynsgröten med med kall mjölk och kanel; eller socker, äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, solrosfrön eller pumpafrön.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer