Kallgröt med filmjölk

Introduktion och förberedelse

Blanda kallgröt av havregryn, filmjölk och lite kanel - låt svälla några minuter och ät sedan med valfria tillbehör och toppings.

Denna kallgröt är billig, nyttig, god, snabblagad, bra om du tränar och säkert något annat bra jag inte kan komma på.

Serveringsförslag

  • Jag hade på goda nyttiga toppings som på bilden med mandlar, päronmos, banan, pumpafrön och russin.
  • Gott som frukost eller mellanmål efter träning eller till kvällsmat.
  • Annat gott på är äppelmos eller annan sylt.
  • Färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar.
  • Frukt som tärnat äpple, melon, päron, mandarin, apelsin, kiwi, persika.
  • Frön som solrosfrön och sesamfrön.
  • Torkad frukt som strimlade dadlar, katrinplommon eller nektariner.

Variant

En liknande variant är att laga kallgröt eller overnight oats som du kan förbereda kvällen innan och får stå i kylen över natten redo till frukosten eller att ta med till lunch, utflykt osv.

1 portion kallgröt

  • Förberedelse:
  • Tillagning:
  • Klart på:

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl filmjölk
  • 1/2 krm kanel
  • Toppings förslag: 6 mandlar
  • 1/2 msk pumpafrön
  • 8 russin
  • 2 msk päronmos eller äppelmos
  • 1/2 skivad banan

Tillagning

  1. Blanda havregryn, filmjölk och kanel i en tallrik.
  2. Låt stå i minst 2 minuter och svälla.
  3. Toppa med valfri toppings - se förslag ovan.
E-mail
Medel: 4.2 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 177 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-14