Kallgröt med filmjölk

Introduktion och förberedelse

Blanda kallgröt av havregryn, filmjölk och lite kanel - låt svälla fem minuter och ät sedan med valfria tillbehör och toppings.

Denna kallgröt är billig, nyttig, god, snabblagad samt bra och billig energi om du tränar. 

Serveringsförslag

  • Jag hade på goda nyttiga toppings som på bilden med mandlar, päronmos, banan, pumpafrön och russin.
  • Gott som frukost eller mellanmål efter träning eller till kvällsmat.
  • Annat gott på är äppelmos eller annan sylt.
  • Färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar.
  • Frukt som tärnat äpple, melon, päron, mandarin, apelsin, kiwi, persika.
  • Frön som solrosfrön och sesamfrön.
  • Torkad frukt som strimlade dadlar, katrinplommon eller nektariner.

Variant

En liknande variant är att laga kallgröt eller overnight oats som du kan förbereda kvällen innan och får stå i kylen över natten redo till frukosten eller att ta med till lunch, utflykt osv.

1 portion kallgröt

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl filmjölk
  • 1/2 krm kanel
  • Toppings förslag: 6 mandlar
  • 1/2 msk pumpafrön
  • 8 russin
  • 2 msk päronmos eller äppelmos
  • 1/2 skivad banan

Tillagning

  1. Blanda havregryn, filmjölk och kanel i en tallrik.
  2. Låt stå i minst 5 minuter och svälla.
  3. Toppa med valfri toppings - se förslag ovan.
E-mail
Medel: 4.2 (23 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 177 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2025-04-16