Kallgröt med filmjölk

Introduktion och förberedelse för tillagning

Blanda kallgröt av havregryn, filmjölk och lite kanel - låt svälla några minuter och ät sedan med lite goda nyttiga toppings som på bilden med mandlar, päronmos, banan, pumpafrön och russin. Gott som frukost eller mellanmål efter träning eller till kvällsmat.

Denna kallgröt är billig, nyttig, god, snabblagad, bra om du tränar och säkert något annat bra jag inte kan komma på.

Annat gott på är äppelmos eller annan sylt, färska bär som hallon, blåbär, jordgubbar, frukt som tärnat äpple, melon, päron, mandarin, apelsin, kiwi, persika; frön som solrosfrön och sesamfrön; torkad frukt som strimlade dadlar, katrinplommon eller nektariner. Eller annat gott.

1 portion kallgröt

  • Förberedelse:
  • Tillagning:
  • Klart på:

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl filmjölk
  • 1/2 krm kanel
  • Toppings förslag: 6 mandlar
  • 1/2 msk pumpafrön
  • 8 russin
  • 2 msk päronmos eller äppelmos
  • 1/2 skivad banan

Tillagning

  1. Blanda havregryn, filmjölk och kanel i en tallrik.
  2. Låt stå i minst 2 minuter och svälla.
  3. Toppa med valfri toppings - se förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 177 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.