Knaprig klyftpotatis med oliver

Klyftpotatis med oliver är ugnsrostad potatis med svarta oliver. Oliverna ger god sälta åt potatisen.
Godast blir det med ekologiskt fin potatis.

4 portioner klyftpotatis med oliver

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 12 medelstora fasta potatisar, förslagsvis Asterix eller ekologisk potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 15 svarta oliver som kalamata med kärna
  • Salt och vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, klyfta och skölj potatis.
  3. Torka torr med en handduk eller papper.
  4. Kärna ur oliver om du vill eller använd med kärnor (tala gärna om för gästerna så de inte tuggar sönder tänderna).
  5. Blanda i ugnsform eller stor ugnsfast panna potatis, olivolja, oliver med salt och vitpeppar.
  6. Stek klyftpotatisen mjuk i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden. Provsmaka om de är klara.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer