Ugnsrostad potatis med sötpotatis

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ugnsrostad potatis med sötpotatis är ett gott tillbehör till det mesta. En variation på vanlig ugnsrostad potatis. Sötpotatisen blir god i kombination med potatis.

Att enbart rosta sötpotatis kan bli för sött så det är gott att blanda med vanlig potatis tycker jag.

4 portioner ugnsrostad potatis och sötpotatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram delikatesspotatis eller fast potatis
  • 300 gram sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba potatisen om den har fint skal. Annars kan du skala den.
  3. Skär i halvor om de är små. Annars i klyftor.
  4. Skala sötpotatisarna och skär dem i grova stavar ca 2 cm tjocka och 1 dm långa.
  5. Lägg potatis och sötpotatis i en ugnsform och blanda runt med olja samt salt.
  6. Baka dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Vänd runt dem efter halva tiden.
  8. Ta ut och servera dina ugnsrostade potatisar och sötpotatisar.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.