Ugnsrostad potatis med sötpotatis

Ett gott tillbehör och variation på ugnsrostad potatis.

4 portioner ugnsrostad potatis med sötpotatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram delikatesspotatis eller fast potatis
  • 300 gram sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba potatisen om den har fint skal. Annars kan du skala den.
  3. Skär i halvor om de är små. Annars i klyftor.
  4. Skala sötpotatisarna och skär dem i grova stavar ca 2 cm tjocka och 1 dm långa.
  5. Lägg potatis och sötpotatis i en ugnsform och blanda runt med olja samt salt.
  6. Baka dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Vänd runt dem efter halva tiden.
  8. Ta ut och servera dina ugnsrostade potatisar och sötpotatisar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer