Rostade hela små potatisar

Introduktion och förberedelse

Rostade hela små potatisar med skal. Du kan rosta färskpotatis, delikatesspotatis som Amandine eller andra små fina potatisar av fast sort. Lättlagat men rätt lyxigt. Lägg gärna till en bit zucchini och spetspaprika som jag gjorde. Går också fint med enbart potatis.

Varianter:

  • Lägg till en delad halv zucchini och en delad röd spetspaprika eller vanlig paprika.
  • Skalade och rotfrukter som du delat på längden av morot och palsternacka.
  • Klyftor av kål som spetskål, rödkål eller vitkål.
  • Halverad tomater.
  • Halverad rödlök samt hela vitlöksklyftor.

2 portioner hela små rostade potatisar

  • Förberedelse:
  • Tillagning:
  • Klart på:

Ingredienser

  • 8 små potatisar med fint skal, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 tsk rapsolja
  • 1/2 zucchini (valfritt)
  • 1/2 röd spetspaprika
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatisen. Skär bort eventuella fula delar. De behöver ej skalas men det går även bra att skala dem om man vill det.
  3. Lägg dem med olja i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform. Vänd runt med oljan.
  4. Skölj och dela zucchini på längden. Skölj paprika och dela på längden samt gröp ur den. Lägg och vänd runt med potatisarna.
  5. Rosta potatisen i mitten av ugnen i 25 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden. Kolla så de är klara med en potatissticka eller kniv - de ska vara mjuka inuti.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.