Rostade hela små potatisar

Introduktion och förberedelse

Rostade hela små potatisar med skal. Du kan rosta färskpotatis, delikatesspotatis som Amandine eller andra små fina potatisar av fast sort.

Lägg gärna till en bit zucchini och spetspaprika som jag gjorde på bilden.

Går också fint med enbart potatis.

Lättlagat men rätt lyxigt.

Varianter

  • Lägg till en delad halv zucchini och en delad röd spetspaprika eller vanlig paprika.

Några andra förslag som passar att rosta med potatisen är:

  • Skalade rotfrukter som du delat på längden ex. morot och palsternacka.
  • Klyftor av kål som spetskål, rödkål eller vitkål.
  • Halverade tomater.
  • Halverade rödlökar samt hela vitlöksklyftor.

2 portioner hela små rostade potatisar

  • Förberedelse:
  • Tillagning:
  • Klart på:

Ingredienser

  • 8 små potatisar med fint skal, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 tsk rapsolja
  • 1/2 zucchini (valfritt)
  • 1/2 röd spetspaprika
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatisen. Skär bort eventuella fula delar. De behöver ej skalas men det går även bra att skala dem om man vill det.
  3. Lägg dem med olja i en ugnsfast stekpanna eller ugnsform. Vänd runt med oljan.
  4. Skölj och dela zucchini på längden. Skölj paprika och dela på längden samt gröp ur den. Lägg och vänd runt med potatisarna.
  5. Rosta potatisen i mitten av ugnen i 25 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden. Kolla så de är klara med en potatissticka eller kniv - de ska vara mjuka inuti.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 210 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-14