Rostad potatis med vitkål, morot och lök
Rostad potatis med vitkål, morot och lök i olivolja eller rapsolja. Gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta.
Receptet kan såklart dubbleras och grönsakerna ugnsrostas i en större ugnsform eller långpanna.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsform med en msk olivolja.
- Skölj och skala ev. potatisen. Lägg i en ugnsform.
- Skala moroten och skär bort fästet. Dela den på längden och sedan på mitten. Lägg med potatisen.
- Skala och halvera löken. Lägg med potatisen.
- Skär ut en klyfta vitkål och dela på längden. Lägg med potatisen.
- Pensla grönsakerna med resterande olivolja, samt salta och peppra dem.
- Rosta grönsakerna i 25 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut och servera.
Varianter
- Istället för vanlig vintervitkål kan du ta sommarvitkål.
- Rödkål, grönkål eller svartkål funkar också.
- Röd eller gul knipplök passar också istället för vanlig lök.
- Du kan ha i andra rotfrukter som palsternacka, rotselleri, kålrot, sötpotatis eller det du gillar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 296 kcal