Rostad potatis med vitkål, morot och lök

Introduktion och förberedelse

Rostad potatis med vitkål, morot och lök i olivolja eller rapsolja. Gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta.

Receptet kan såklart dubbleras och grönsakerna ugnsrostas i en större ugnsform eller långpanna.

Istället för vanlig vintervitkål kan du ta sommarvitkål eller spetskål. Rödkål funkar också. Röd eller gul knipplök passar också istället för vanlig lök.

2 portioner rostad potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 potatisar ex. delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 1 morot
  • 1 gul lök eller rödlök
  • 200 gram vitkål
  • 2 msk olivolja eller svensk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsform med en msk olivolja.
  3. Skölj och skala ev. potatisen. Lägg i en ugnsform.
  4. Skala moroten och skär bort fästet. Dela den på längden och sedan på mitten. Lägg med potatisen.
  5. Skala och halvera löken. Lägg med potatisen.
  6. Skär ut en klyfta vitkål och dela på längden. Lägg med potatisen.
  7. Pensla grönsakerna med resterande olivolja, samt salta och peppra dem.
  8. Rosta grönsakerna i 25 minuter i mitten av ugnen.
  9. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept